Maşina decapotabilă construită manual de un inginer român. La prototip s-a lucrat 4.000 de ore de muncă/om (FOTO)

Maşina decapotabilă construită manual de un inginer român. La prototip s-a lucrat 4.000 de ore de muncă/om (FOTO)
Foto: ProMotor

Reșițeanul Marius Hegeduș a fost acceptat să expună maşina pe care a construit-o la Oldtimer Show 2018, un târg expoziţional de maşini şi motociclete de epocă mai vechi de 100 de ani, maşini „oldtimer“ nemaivăzute până acum, motociclete şi tractoare, achiziţii recente ale colecţionarilor vechi şi noi, respectiv munca recent finalizată ale unor restauratori.

Marius Hegeduș a realizat, în urmă cu 13 ani, a realizat un autoturism pe care l-a botezat De Karaso Simplon, maşina construită manual fiind omologată, înmatriculată legal şi circulă şi astăzi pe străzile Reşiţei.

Autoturismul, în stilul roadsterelor din anii ’50, are o caroserie monobloc din răşină poliesterică, armată cu fibră de sticlă montată, pe o infrastructură de Dacia Solenza, echipat cu motor Renault E7J: 1390 cm3, 75 CP.

“Prototipul a înghiţit 4.000 de ore de muncă/om. Am lucrat doi şi uneori trei oameni. Înmulţiţi asta cu costurile unui service, care sunt undeva la 10 euro pe oră, plus infrastructura tip, plus omologare plus, plus, plus, ajunge la un preţ foarte mare! Doar cheltuielile directe ar fi undeva la 25.000 de euro. Merită doar dacă faci ceva foarte scump, să te duci cu preţul spre 100.000 de euro. Eu mai am matriţele şi astăzi şi aş putea să o fac din nou”, a declarat Hegeduş.

Inginerul a primit oferte pentru achiziția unei maşini hand-made, însă toate erau „neserioase”.

“Au venit unii şi mi-au oferit 20-25 de mii de euro. Cu banii aştia, i-am trimis să-şi cumpere o garsonieră”, a afirmat bărbatul.

Foto: visitfactories.com

Urmăriți B1TV.ro și pe
`