Volkswagen, interesată să cumpere compania de închirieri auto Europcar

Volkswagen, interesată să cumpere compania de închirieri auto Europcar
Sursă foto: Hepta.ro

Volkswagen se află în discuții pentru a achiziționa firma franceză de închirieri mașini Europcar, într-un acord care ar permite producătorului auto german să își valorifice mai bine flota, cu persoane familiarizate cu acest lucru.

Achiziția va avea loc în condițiile în care Europcar se luptă pentru a face față crizei economice a pandemiei COVID-19, care a cântărit în călătoriile din întreaga lume și a diminuat cererea de închirieri auto. Aceasta ar reprezenta o inversare pentru Volkswagen, care a vândut Europcar către firma de investiții Eurazeo în 2006, scrie Reuters.

Volkswagen și-a exprimat interesul de a cumpăra compania de închirieri auto Europcar

Una dintre surse a declarat că Volkswagen s-a adresat Europcar pentru a-și exprima interesul pentru o achiziție și pentru a efectua diligența cuvenită. Discuțiile sunt preliminare, iar o tranzacție este departe de anumite date, având în vedere efectul financiar al focarului de coronavirus pe Europcar.

Europcar, care are o capitalizare de piață de 390 de milioane de euro (441 de milioane de dolari) și o datorie netă la sfârșitul lunii martie, de peste 1 miliard de euro, a atras și interesul firmelor de capital privat, inclusiv Apollo Global Management Inc ( APO.N ), au adăugat sursele.

Volkswagen, Apollo și Eurazeo, care deține în prezent aproape 30% din Europcar, au refuzat să comenteze.

Când Volkswagen a cedat Europcar în 2006, a declarat că ar putea fi un furnizor de servicii de mobilitate fără a deține o companie de închiriere a vehiculelor pe termen scurt. O nouă afacere pentru Europcar ar permite Volkswagen să o cumpere înapoi cu o reducere semnificativă la cei 3,32 miliarde de euro pe care i-a vândut-o în urmă cu 14 ani.

Europcar speră să evite soarta partenerului american Hertz Global Holdings Inc, care a solicitat protecția falimentului în mai.

Luna trecută, Europcar a declarat că a asigurat un pachet de finanțare de 307 milioane de euro pentru a gestiona prin criza coronavirusului, care a inclus un împrumut de 220 de milioane de euro garantat la 90% de statul francez.

Volkswagen a înregistrat pierderi de peste 3 miliarde de euro pe fondul pandemiei de COVID-19

Volkswagen se așteaptă în continuare să obțină un profit operațional anul acesta, în ciuda „crizei fără precedent” declanșată de pandemia de coronavirus, care a lovit puternic în vânzări și în câștiguri în primul trimestru.

Profitul operațional al companiei din primul trimestru a scăzut la 904 milioane de euro (978 milioane de dolari) de la 3,9 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari) în urmă cu un an, în timp ce vânzările de vehicule s-au prăbușit. Acesta a avertizat că profitul pentru întregul an ar fi considerabil sub 2019, dar totuși pozitiv.

„Pandemia globală de Covid-19 a avut un impact substanțial asupra afacerii noastre în primul trimestru. Am luat numeroase contramăsuri pentru reducerea costurilor și asigurarea lichidității și continuăm să fim poziționați bine din punct de vedere financiar”, a declarat Frank Witter, directorul financiar al Volkswagen, într-un comunicat.

Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri reclamanților din Dieselgate

Curtea Constituțională din Germania (BGH) a decis, în mai, că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri reclamanților în scandalul emisiilor diesel, care de acum pot cere returnarea banilor plătiți pentru achiziție.

La patru ani și jumătate de la izbucnirea Dieselgate – speța care în care au fost implicați foști și actuali directori ai gigantului auto, dar care s-a extins mai mult sau mai puțin și la Opel – curtea supremă germană a lansat o hotărâre care confirmă decizia anterioară a instanței inferioare din Koblenz, ce stipula că proprietarul de mașină Herbert Gillbert trebuie să primească despăgubiri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)