Hyundai și Kia vor despăgubi peste 900.000 de cumpărători americani, după ce au informat eronat valorile consumului de carburant

Hyundai și Kia vor despăgubi peste 900.000 de cumpărători americani, după ce au informat eronat valorile consumului de carburant
Foto: news.yahoo.com

Producătorii auto Hyundai și Kia vor oferi despăgubiri financiare către 900.000 de persoane din SUA care și-au cumpărat mașini ale celor două mărci începând cu 2010, întrucât s-au depistat consumuri medii mai mari decât cele anunțate de companii în showroom-uri, scrie Detroit News.

Cele două companii spun că valorile eronate au rezultat din cauza unor vicii de procedură la teste, iar despăgubirile vor fi ce circa 100 dolari pentru o mașină, în fiecare an.

Hyundai, care spune în spoturile de promovare că are 4 modele cu consum mediu de sub 5,9 litri/100 km, va trebui sa retracteze acest lucru fiindca testele Agenției de Mediu arată că modelele Accent, Veloster și Elantra consumă peste 6 litri/100 km.

Potrivit unor anchete, consumul mediu al gamelor celor două mărci va urca de la 8,7 litri/100 km, la puțin peste 9 litri, drept urmare companiile vor schimba cât mai curând posibil stickerele pe care este afișat consumul automobilelor în showroom.

Hyundai si Kia promit că vor despăgubi posesorii celor 900.000 de mașini din modelele la care valorile consumului mediu vor fi modificate, suma despăgubirii urmând să varieze în funcție de kilometrii parcurși, de model și de valoarea cu care consumul mediu mixt se modifică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`