Guvernul României urmează să discute în şedinţa de vineri mai multe acte normative, între care cele referitoare la stabilirea condiţiilor pentru eliberarea permisului de conducere internaţional, la decontarea cheltuielilor pe lunile mai-iunie cu hrana şi cazarea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina, având în analiză şi normele metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi şi studenţi, informează Agerpres.
Unul dintre proiectele de hotărâre propuse privește modificarea regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Acest proiect stabilește condițiile pentru eliberarea permisului de conducere internațional și introduce o interdicție de circulație pentru vehiculele și remorcile raportate ca fiind furate în România sau în străinătate și pentru cele date în urmărire de structurile Poliției Române sau de autoritățile altor state.
În cadrul aceleiași ședințe, Guvernul discută și despre alocarea de fonduri pentru plata cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor refugiați din Ucraina, care se află în situații deosebite. Această măsură vine în contextul conflictului armat din Ucraina și are ca scop asigurarea suportului necesar pentru cei afectați de acest conflict.
Pe ordinea de zi a ședinței de guvern se află și proiecte referitoare la modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice și de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța, precum și la obiectivul de investiții pentru extinderea, modernizarea și reabilitarea drumurilor și pasajelor din Portul Constanța.
De asemenea, vor fi discutate proiectele legate de exproprierea de imobile în vederea lucrărilor de utilitate publică pentru autostrada Sibiu-Pitești și legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni.
Aceste propuneri legislative reflectă varietatea preocupărilor Guvernului României și eforturile sale pentru a răspunde nevoilor și situațiilor actuale din țară.
Într-un alt proiect de hotărâre, Guvernul a propus reorganizarea și funcționarea Ministerului Sănătății prin eliminarea unor structuri din cadrul instituției și reducerea unor posturi. Această măsură vizează eficientizarea activității ministerului și adaptarea acestuia la nevoile actuale.