General Motors își închide fabricile și concediază MII de oameni! Ce mașini NU se vor mai fabrica

General Motors își închide fabricile și concediază MII de oameni! Ce mașini NU se vor mai fabrica
sursă foto: Hepta.ro / ImagineChina

General Motors, unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, a anunțat, luni, că își va închide șapte fabrici din întreaga lume și va face mii de concedieri, în speranța că va face sufieciente economii pentru a depăși recesiunea care urmează să vină în Statele Unite ale Americii, informează Financial Times.

Astfel, scrie publicația, GM a declarat că va înceta producția la șapte fabrici din întreaga lume și va concedia mii de angajați, într-un efort disperat de economisi șase miliarde de dolari, în pofida unei eventuale recesiuni și a impactului unui război comercial global.

Așadar, GM se va orienta mai mult spre producția de automobile electrice și autonome. Inițiativa va fi lansată după ce, anul viitor, va opri producția în șapte fabrici: Lordstown, Ohio, Hamtramck, Michigan și Oshawa, Ontario.

Mai mult decât atât, gigantul intenționează să oprească și producția câtorva modele asamblate aici, precum Chevrolet Cruze, Cadillac CT6 și Buick LaCrosse.

Aceasta este cea mai mare restructurare din ultimul deceniu. GM este nevoit să renunțe la fabricarea unor modele care nu se vând prea bine, dar și să oprească total producția altor modele. Acestea fiind spuse, compania anunță că va reduce semnificativ forța de muncă din SUA, cu peste 8.000 de salariați.

GM vizează reducerea costurilor cu 4,5 miliarde de dolari și reducerea cheltuielilor de capital cu 1,5 miliarde de dolari pe an și va dubla resursele alocate autoturismelor electrice și autonome în următorii doi ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`