Ford Motor recheamă în fabrică 2,24 milioane de SUV-uri Explorer. Care este motivul

Ford Motor recheamă în fabrică 2,24 milioane de SUV-uri Explorer. Care este motivul
Sursa foto: Shutterstock

Ford Motor a declarat, miercuri, că a rechemat 2,24 milioane de SUV-uri Explorer mai vechi din întreaga lume, din cauza clemelor de reținere a ornamentelor.

Care este motivul rechemării în fabrică

Mai exact, clemele de reținere a ornamentelor ar putea să nu fie cuplate corespunzător.

Rechemarea include 1,89 milioane de SUV-uri în Statele Unite și acoperă vehiculele modelului 2011 până în 2019, deoarece ornamentele s-ar putea detașa, a declarat miercuri Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), citată de Reuters.

Ford a afirmat că nu cunoaşte niciun raport de accidente sau răniri legate de rechemare.

Dealerii vor inspecta și înlocui garnitura stâlpului A după cum este necesar. Stâlpul A de pe o mașină este piesa metalică care susține parbrizul. Ford a încetat să mai folosească piesa în 2019.

5% din populaţia vehiculelor, afectată

Ford a spus că se aşteaptă ca 5% din populaţia vehiculelor să fie afectată. Proprietarii vehiculelor afectate pot vedea goluri în jurul unei garnituri slăbite ale stâlpului A sau pot detecta zgomote sonore sau zgomot excesiv de vânt din zona stâlpului A.

Producătorul auto a declarat că a primit pentru prima dată o întrebare informală de la NHTSA în 2018, legată de detaşarea pieselor exterioare ale stâlpului A de pe vehiculele Explorer 2012-2014.

Ford a precizat că, în 2018, a stabilit că problema nu prezenta un risc nerezonabil pentru siguranță. În 2021, a redeschis o analiză a problemei, dar a stabilit din nou că nu era necesară retragerea.

În februarie 2023, NHTSA a deschis o investigaţie preliminară pentru a revizui problema, iar în august, Ford a primit o întrebare de la Transport Canada cu privire la aceeaşi problemă.

NHTSA a transmis companiei că detaşarea ornamentelor în timpul conducerii reprezintă un pericol pentru siguranţa rutieră pentru alte vehicule. Ford a mai menționat că are cunoştinţă de 14.337 de rapoarte de garanţie care pretindeau lipsa sau detaşarea pieselor exterioare ale stâlpului A.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)
20:34 - Mircea Geoană, mesaj de Ziua Democrației: „În România este încă suferindă. Trebuie să o îndreptăm”
20:33 - Naționala Angliei ar risca să fie interzisă la EURO 2028, turneu organizat în Regatul Unit și Irlanda. UEFA, avertisment pentru guvernul britanic
20:06 - Daniel Fenechiu, după evenimentul PNL: Nicolae Ciucă a stăpânit sala și a avut un limbaj extrem de coerent (VIDEO)
19:44 - Radu Miruță: Nicușor Dan nu poate fi dezlipit de USR / Rareș Bogdan mai mult decât un gogoșar din ăsta gonflat artificial, pe care nu îl mai ia nimeni în calcul, nu reprezintă nimic / Ciucă nu are un mesaj credibil anti-PSD (VIDEO)