Ferrari va lansa primul supercar complet electric. Va fi „unic în fiecare privință”

Ferrari va lansa primul supercar complet electric. Va fi „unic în fiecare privință”
Sursa foto: Captură video - YouTube

Directorul  general de la Ferrari NV, Benedetto Vigna, a declarat că noul vehicul va fi dezvăluit în trimerstrul patru al anului 2024. Acesta va fi „unic în fiecare privinţă”.

Vigna este încrezător că noul model se va vinde la fel de bine ca și vehiculele echipate cu motoare pe combustie

În cadrul unui interviu pentru Bloomberg Television, Vigna a adăugat că „suntem pe calea cea bună”. Acesta este convins că primul supercar complet electric al producătorului italian va avea același succes de vânzări ca și modelele cu motoare pe combustie, potrivit Știrile ProTv.

Directorul general a menționat că primul automobil electric Ferrari nu va încerca să imite sunetul motoarelor cu combustie, ci va reinterpreta sunetul specific unui motor electric. Cererea pentru acest automobil a început să apară, deoarece clienți sub 50 de ani, și chiar unii mai în vârstă, l-au contactat pe Vigna în vederea achiziționării primului automobil electric produs de Ferrari. „Ei așteaptă primul nostru automobil verde”, a declarat Vigna.

Benedetto Vigna a subliniat că avansul automobilelor electrice ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Europa. „Pentru mine acesta este o chemare la acţiune pentru Europa. Este o competiţie frumoasă”, a declarat directorul Ferrari.

„China nu este pentru Ferrari”

Tensiunile dintre China și Europa sunt în creștere, pe măsură ce se apropie termenul limită pentru anunțarea rezultatului anchetei Uniunii Europene privind subvențiile publice acordate producătorilor chinezi de automobile electrice.

Mai mulți producători auto au avertizat că măsurile protecționiste ar putea degenera într-un război comercial.

În paralel, autoritățile de la Beijing au semnalat recent că sunt pregătite să impună tarife vamale de până la 25% pentru importurile de automobile cu motoare mari, ca reacție la decizia Washingtonului de a majora tarifele pentru importurile de automobile electrice chineze. Majoritatea automobilelor importate în China sunt vehicule de lux, cu mărci precum Porsche, Audi și Range Rover.

Benedetto Vigna spune că Ferrari are o expunere mai mică. „Piaţa din China nu este încă una matură, China nu este pentru Ferrari ceea ce este pentru alte mărci de lux”, a declarat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`