Ducati intră de azi ”sub umbrela” Audi. Află cât a costat achiziționarea mărcii italiene de motociclete

Ducati intră de azi ”sub umbrela” Audi. Află cât a costat achiziționarea mărcii italiene de motociclete
Foto: astairemagazine.com

Audi AG., al doilea mare producător de autoturisme premium din lume, care face parte din grupul Volkswagen, va finaliza joi preluarea constructorului italian de motociclete Ducati, pentru 860 milioane euro, anunță Bloomberg.

„În această după-amiază aşteptăm un anunţ de la colegii noştri din Bologna” (sediul Ducati), a declarat Juergen De Graeve, purtător de cuvânt al Audi.

Anul trecut, Ducati a vândut anul trecut aproximativ 42.000 de motociclete sport de lux. Veniturile aduse de modelele Monster, Diavel și Superbike au totalizat 480 milioane euro în 2011, iar compania are aproximativ 1000 de angajați.

Audi a anunțat în luna aprilie că intenționează să preia Ducati de la Investindustrial Advisors SpA și acum aștepta doar aprobarea antitrust. După încheierea tranzacției, membrii non-directori ai board-ului Investindustrial Advisors SpA vor fi înlocuiți cu manageri ai Audi, a precizat De Graeve.

Actualii manageri Ducati ”vor rămâne în conducere și vor fi responsabili de operațiunile business”, a declarat De Graeve.

Audi face parte din grupul Volkswagen AG, cel mai mare producător european de automobile.  Printre celelate ”achiziții italiene” ale Audi se numără brand-ul de mașini sport Lamborghini și unitatea de design și tehnologie Italdesign, fondată de Giorgetto Giugiaro, cel care a desenat primul model Volkswagen Golf.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`