De ce prețurile sunt mari la polițe, deși plafonarea RCA e în vigoare. Explicațiile premierului Marcel Ciolacu (VIDEO)

De ce prețurile sunt mari la polițe, deși plafonarea RCA e în vigoare. Explicațiile premierului Marcel Ciolacu (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că, în opinia sa, plafonarea polițelor RCA va trebui ridicată atunci când „piața e așezată”. „Încă lucrurile se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu toţi asiguratorii”, a mai precizat șeful Guvernului. Ciolacu a dat și o explicație pentru prețurile mari la polițe.

De ce sunt prețurile mari la polițele RCA. Explicația lui Ciolacu

Întrebat de ce polițele sunt scumpe, deși plafonarea RCA e în vigoare, premierul a răspuns: „Încercaţi să vorbiţi cu ASF şi să vedeţi dinamica preţurilor. Presupun că se raportează la incidente. Aşa funcţionează o economie, în funcţie de incidente se vine cu un preţ diferenţiat. Ştiţi că dacă aveți mașină şi n-aveţi niciun incident, RCA-ul vă scade. Dacă aveţi trei incidente într-un an, RCA-ul vă creşte. Asta e economia de piaţă”.

„Eu ce a trebuit să fac, a trebuit să plafonez într-o perioadă în care venea o emoţie, cum a fost la fier beton sau la motorină. N-am lăsat ca o emoţie să se vadă în economie şi în tariful cetăţeanului. Acea emoţie a fost depăşită şi trebuie să reintrăm în regulile pieţei”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre ridicarea plafonării RCA

Premierul a mai afirmat că plafonarea RCA ar trebui ridicată când „piaţa e aşezată”.

„Încă lucrurile se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu toţi asiguratorii şi să luăm măsurile cele mai bune. Repet, voi interveni mereu când e vorba de emoţii”, a mai susținut Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:14 - Un autobuz a evitat la limită impactul cu un bloc. 6 persoane au fost rănite în urma accidentului
23:45 - Patru oameni aflați într-o mașină Tesla au murit în Franța după ce vehiculul a ars ca o torță
23:44 - Un bărbat din Capitală a fost grav rănit în urma unui scandal. Totul a pornit de la un loc de parcare
23:13 - Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”
23:03 - Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor
22:52 - Nicușor Dan, despre scandalul privind planșeul de la Piața Unirii: „De doi ani Primaria Sectorului 4 spune că vrea să facă planșeul și nu e în stare să aibă un proiect să vină cu avizele”
22:28 - „Boala vampirului”, presupusa afecțiune de care suferea Vlad Țepeș. Dezvăluirile uluitoare ale unei tinere care se confruntă cu aceeași boală rară
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)