De ce nu este bine să oprim imediat motorul maşinii când ajungem la destinaţie / Sfatul experţilor pentru a reduce costurile

De ce nu este bine să oprim imediat motorul maşinii când ajungem la destinaţie / Sfatul experţilor pentru a reduce costurile
Sursa foto: Captură video

Românii au nevoie de cel puţin două salarii medii pe an ca să meargă cu maşina, și chiar dacă doar stă în parcare, un automobil îl costă pe proprietar cel puţin 500 de lei pe lună, scrie observatornews.ro.

Sfatul experților cu privire la reducerea costurilor de consum pentru șoferi

Chiar dacă tarifele RCA au fost plafonate pentru şase luni la nivelul lui februarie, şoferii fac o economie de doar 3% faţă de perioada anterioară, spun brokerii, potrivit sursei.

„Nu este indicat ca, în momentul în care am ajuns la destinaţie să oprim imediat motorul. Uleiul lucrează la temperaturi mai mari decât apa cu cel puţin 5-10 grade şi, în momentul în care opresc motorul cu un ulei la o temperatură de, să spunem 110 grade, făcând în mod repetat chestia asta o să stric alte subansambluri ale motorului foarte scumpe: turbină, cutie de viteză”, spune Sorin Ene, specialist auto.

„Pentru oraşele aglomerate, cea mai bună soluţie de mobilitate, după mine, este un automobil electric. Este mult mai puţin pretenţios la pornirile de pe loc repetate, nu are nevoie să ajungă la o anumită temperatură de funcţionare”, adaugă Adrian Mitrea, analist piaţă auto.

Fără a lua în calcul eventualele reparaţii, impozitul, ITP-ul, asigurarea şi carburantul ne costă, aproximativ, 11.000 de lei pe an. Comparativ cu anul 2020, să fii proprietarul unei maşini costă  acum mai mult de 2.000 de lei, susține sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`