Toti şoferii de Dacia trebuie să ştie asta: Adevărul despre testele de siguranţă cu maşina numărul unu din România!

Toti şoferii de Dacia trebuie să ştie asta: Adevărul despre testele de siguranţă cu maşina numărul unu din România!

Capitolul siguranţă a fost unul din punctele slabe ale autoturismelor Dacia de-a lungul timpului, dar producătorul românesc a reuşit să arate semne vizibile de îmbunătăţire în ultimii ani.

Majoritatea automobilelor Dacia care au fost testate de Euro NCAP au primit un calificativ de trei stele din cinci posibile. Este vorba despre Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia Duster, Dacia Dokker și Dacia Lodgy. Singurul model care a obținut patru stele din cinci posibile este Sandero, acesta fiind, de altfel, și cel mai bun rezultat al constructorului de la Mioveni, scrie playtech.ro.

Dacia Sandero a primit 80% din punctajul maxim în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 79% pentru protecția copiilor, 57% pentru protecția pietonilor și 55% în dreptul sistemelor de siguranță. În total, patru stele din cinci posibile.

Experţii NCAP au lăudat modelul Sandero pentru faptul că a atins maximum de puncte pentru protecţia copilului aşezat în scaunul destinat celor în vârstă de 18 luni.

Ultimul model Dacia testat a fost noul Duster, la finele anului trecut. Acesta a obținut trei stele din cinci posibile astfel: 71% din punctaj pentru protecția pasagerilor adulți, 66% pentru protecția copiilor, 55% pentru protecția pietonilor și doar 37% în ceea ce privește sistemele de siguranță.

Există însă și voci care afirmă că „nu există simularea accidentului perfect” și orice detaliu contează, chiar și greutatea corporală a șoferului și pasagerilor. Totuși, e clar că testele influențează comportamentul celor care doresc să-și achiziționeze un automobil.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`