Dacia Spring a fost depășită ca volum de vânzări de mașina chinezească MG 4. Amenințare reală pentru producătorii europeni

Dacia Spring a fost depășită ca volum de vânzări de mașina chinezească MG 4. Amenințare reală pentru producătorii europeni
MG 4 se vinde acum pe aproape toate piețele majore de pe continent și continuă să fie lansat pe noi piețe, sursă foto: captură YT

Pentru prima dată de la lansarea pe piața din Europa, un automobil chinezesc intră înTop 10 al vânzărilor și arată cât de reală este amenințarea pentru producătorii europeni. Vânzările modelului MG4, fabricat în China la fel ca Dacia Spring, le-au depășit pe cele ale modelului românesc.

Mașina chinezească electrică MG 4 a depășit vânzările Dacia Spring în Europa

Piața de automobile electrice din Europa a prins avânt în acest an, pe fondul ieșirii din criza de componente, iar cumpărătorii europeni au încercat să profite la maxim de subvențiile acordate de guvern, anunță Profit.

Pe acest lucru s-a bazat și SAIC, compania chineză care a relansat în Europa brandul britanic MG, cu ajutorul mai multor modele electrice și hibrid.

Între ele, se remarcă MG 4, un hatchback compact cu performanțe tehnice foarte bune raportat la principalii concurenți din Europa.

Lansat inițial în Marea Britanie, MG 4 se vinde acum pe aproape toate piețele majore de pe continent și continuă să fie lansat pe noi piețe.

Datele preliminare privind vânzările, publicate de Data Force, arată că pe primele cinci luni ale anului modelul chinezilor de la SAIC are deja 22.000 de unități vândute, după ce, la finele primului trimestru înregistra circa 13.000 de unități.

Cu acest rezultat, MG 4 a depășit popularul model Dacia Spring, dar și nume importante ale pieței de electrice: Peugeot 208, Volvo XC40 și Skoda Enyaq, urcând astfel pe locul 6 în clasamentul celor mai vândute automobile electrice din Europa. Pe locul întâi rămâne Tesla Model Y.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)