Dacia prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt primele modele cu cutie automată, cameră video pentru marșarier şi buton pe volan pentru Siri (FOTO)

Dacia prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt primele modele cu cutie automată, cameră video pentru marșarier şi buton pe volan pentru Siri (FOTO)

Dacia are standul său la Salonul Auto de la Frankfurt ce se desfășoară între 17 și 27 septembrie. Modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway sunt prezentate la expoziție ca mașini echipate cu o cutie automatizată, denumită Easy-R, scrie 0-100.ro.

Transmisia Easy-R va costa mai puțin de o mie de euro, însă prețurile pentru piața românească vor fi anunțate în utimul trimestru din acest an.

„Grupul Volkswagen cere circa 2.000 euro pentru o transmisie DSG, iar Renault 1.500-1.700 euro pentru o automată. Cu siguranță propunerea Dacia Easy-R va fi la jumatate sau mai puțin de jumătate din acest preț. (…) Mai întâi vrem să vedem reacția publicului și a clienților la transmisia Easy-R, iar apoi vom vedea ce vom propune ca soluție automată și pentru Duster. Tot ce putem să spunem este că lucrăm la asta”, a declarat Marc Suss, director Program Gama Dacia, într-o întâlnire cu jurnaliști auto din România, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Transmisia Easy-R este o cutie de viteze mecanică (manuală), automatizată, mașina având două pedale – frâna și accelerația – comportându-se ca o transmisie automată din punctul de vedere al percepției utilizatorului.

Caracteristica acestei cutii de viteze este comoditatea în utilizare. Un astfel de mecanism se regăsește deja pe modelele Fiat, Citroen și Peugeot.

În ceea ce privește Dacia Duster Edition 2016, modelul este prezentat cu unele modificări de estetică, cum ar fi culoarea Altai Green (un verde-maro-auriu) care înlocuiește vopseaua Olive Green, iar altele de stil – noi jante din aliaj ușor de 16 inch și noi tapițerii (Silicon black si Federer grey on black).

Dacia Duster Edition 2016 vine cu o opțiune nouă – camera video pentru marșarier. Acest model va dispune și de un buton pe volan pentru a activa asistentul Siri de pe telefoanele mobile Apple iPhone.

O ediție limitată Dacia Duster Urban Explorer va fi disponibilă pe piețele auto din Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elveția, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Muntenegru, dar nu și în Romania.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`