Dacia ”nu lasă” la preț în Marea Britanie. Marca românească, pe piața britanică din 2012

Dacia ”nu lasă” la preț în Marea Britanie. Marca românească, pe piața britanică din 2012

Marca românească Dacia, un brand al Renault, va putea fi cumparată și de britanici din luna decembrie 2012, cu un preț de sub 7.000 de lire sterline pentru noul Sandero și sub 10.000 lire sterline pentru Duster, și nu vor fi acordate discount-uri, chiar dacă va fi vorba despre flote de vehicule, scrie publicația britanică Autoexpress.co.uk. Articolul intitulat “Dacia „no haggle” pricing” (Dacia ”nu lasă” la preț), tratează noua strategie de restructurare a Renault în Marea Britanie, strategie în care joacă un rol și marca românească Dacia.

Prețul este foarte agresiv, deci nu vom accepta înțelegeri”, a declarat șeful Renault UK, Thierry Sybord.

În privința reorganizării activității Renault în Marea Britanie, rețeaua de dealeri a companiei franceze va fi redusă cu o treime, iar cele 135 de francize rămase vor vinde și Dacii, alături de automobile Renault, din 2013.

Renault speră că Dacia va juca un rol semnificativ în creșterea vânzărilor, care au scăzut de la 126.000 în 2006, la nici 75.000 de unități, anul acesta, scrie publicația britanică.

Dacă am avea Dacia pe piață, situația nu ar fi cea de acum”, a spus Sybord. El a adăugat că nu există riscul ca Dacia să muște din felia vânzărilor Renault, marca franceză țintind o poziție mai înaltă pe piața auto. ”Dacia funcționează pentru că cei mai mulți clienți sunt noi sau provin din piața mașinilor second-hand”, a mai spus Sybord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`