Dacia: Din punct de vedere al componentelor, România poate fabrica 80% dintr-o mașină. Pe partea de mecanică, proporția e de 60%

Dacia: Din punct de vedere al componentelor, România poate fabrica 80% dintr-o mașină. Pe partea de mecanică, proporția e de 60%
Foto: zf.ro

Oficialii de la Renault sunt de părere că industria auto românească are nevoie de mai multe fabrici de componente care să susțină producția de mașini.

Declarația vine în ciuda faptului că o mașină poate fi realizată în România în proporție de 80%.

Însă, francezii de la Dacia Renault vor să atragă și alți investitori, pe lângă cei 600, pentru ca procentul componentelor de import să scadă.

De altfel, în sprijinul acestor afirmații vin și vânzările totale de 18 miliarde de euro din sectoul auto, peste 12 milioane de euro fiind încasările fabricanților de componente care lucrează atât în țară, cât și peste hotare, conform digi24.ro.

„Căutăm în permanenţă noi investitori, pentru componente care nu se găsesc în România. Vorbim despre producători de componente din plastic, piese din fier forjat pentru partea de mecanică, arcuri de suspensie”, spune președintele Dacia, Nicolas Maure.

În ceea ce privește compania pe care o manageriază, Maure spune că majoritatea componentelor sunt fabricate în România – „Dacă vorbim de vehicule, suntem la 80%. Dar pentru partea de mecanică, proporţia este de 60%. Deci, sunt mai multe oportunităţi pe partea de mecanică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`