DACIA: Cât de SIGURE sunt autoturismele fabricate la Mioveni? DETALII despre scorurile obținute la TESTE (VIDEO)

DACIA: Cât de SIGURE sunt autoturismele fabricate la Mioveni?  DETALII despre scorurile obținute la TESTE (VIDEO)

Cel mai recent model Dacia care a trecut de testele Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor, a fost Duster. Tesetele au fost efectuate în luna decembrie a lui 2017, când modelul românesc a primit 3 stele din 5.

Dacia Duster se comportă bine la capitolul protecţia pasagerilor, obţinând un calificativ general de 71%.

Pe de altă parte specialiștii au semnalat că pot apărea probleme minore în zona pieptului, iar, pe partea şoferului, unele componente ale bordului pot duce la lovirea picioarelor.

Modelul a primit calificative favorabile și în ceea ce privește protecţia copiilor și protecţia pietonilor. La acest capitol spoilerele şi capota motorului sunt tari şi reprezintă un pericol pentru picioarele şi capetele pietonilor, în cazul unui impact.

Modelul testat era versiunea Dacia Duster 1.5 diesel, prin urmare, putem spune că la „examenul” Euro NCAP Dacia Duster se prezintă bine la capitolul protecţia pasagerilor şi comportament în cazul coliziunilor cu alte vehicule sau obstacole, principalele minusuri ţinând de protecţia pietonilor şi la sistemele de siguranţă

Dintre modelele Dacia, teste de-a lungul timpului conform normelor EURO NCAP cel mai mare punctaj a fost obținut de Sandero, care a obținut 4 stele. Alte modele Dacia care au obținut câte 3 stele sunt: Logan, Dokker și Lodgy.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`