Cum umflăm seturile de anvelope pentru vară: sfaturi pentru șoferi

Cum umflăm seturile de anvelope pentru vară: sfaturi pentru șoferi

Umflarea anvelopelor este un element esențial atât pentru securitatea noastră, în calitate de conducător auto, cât și a pasagerilor. Dacă nivelul de presiune în anvelope nu este adecvat, acest aspect poate avea un impact negativ și asupra cheltuielilor de întreținere ale autovehiculului, din cauza uzurii premature a anvelopelor și a unui consum de combustibil mai mare.

În acest articol vom explica când trebuie să verificăm presiunea în cauciucuri și cum se umflă cauciucurile, în 3 pași simpli. Vom observa că presiunea în cauciucuri trebuie să fie diferită în funcție de temperatura lor și că trebuie verificată periodic, inclusiv roata de rezervă, deși nu la fel de des ca celelalte cauciucuri.

  1. La ce riscuri ne expunem dacă anvelopele nu sunt umflate corespunzător?
  2. Când trebuie să verificăm presiunea în anvelope?
  3. Cum putem umfla un set de cauciucuri vară 205 55 r16 în 3 pași?

La ce riscuri ne expunem dacă anvelopele nu sunt umflate corespunzător?

Dacă presiunea în cauciucuri este prea redusă, se înregistrează o creștere a consumului de carburant, anvelopele se deteriorează mai rapid și în mod neuniform.

Durata de utilizare a unui cauciuc, al cărui nivel al presiunii este cu 20% mai mic decât valoarea normală, poate fi diminuată cu 20%. De exemplu, pentru o distanță estimată de 40.000 km, cauciucul ar putea permite parcursul unei distanțe mai mici cu 8.000 km. De asemenea, comportamentul acestora pe carosabil poate deveni periculos, iar anvelopele generând căldură, la viteze mari, poate duce chiar la explozie. În plus, se înregistrează o creștere a emisiilor de CO2.

Dacă presiunea în anvelope este prea ridicată, durata de utilizare a anvelopelor este diminuată, ca rezultat al uzurii accelerate a mijlocului benzii de rulare. Iar comportamentul pe drum este periculos, în special pe suprafețe umede.

Când trebuie să verificăm presiunea în anvelope?

De obicei, o anvelopă pierde aer în mod natural aproximativ 0,1 bari (1,45 PSI) pe lună. Acest fenomen poate fi accelerat și de alte surse de pierderi, precum: o pană accidentală, o valvă defectă, care trebuie înlocuită la fiecare înlocuire de anvelopă. Pierde aer și în absența unui capac pentru valvă, care este esențial pentru a garanta o etanșare perfectă, dar și când starea jantei nu este foarte bună. Aceasta trebuie igienizată la fiecare instalare a unei anvelope.

De aceea, este indicat să verificăm presiunea în pneuri o dată pe lună și înainte de un drum lung. Dacă nu utilizăm cauciucuri o perioadă îndelungată, de exemplu dacă schimbăm un set de anvelope 205 55 r16 de două ori pe an, pentru a alterna între seturile de cauciucuri vara 205 55 r16 și cele de iarnă, este esențial să verificăm presiunea atunci când montăm setul de cauciucuri 205 55 r16.

Un cauciuc umflat corespunzător este mai sigur, mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Cum putem umfla un set de cauciucuri vară 205 55 r16 în 3 pași?

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să identificăm presiunea recomandată pentru seturile de anvelope vară 205 55 r16. De regulă, presiunea recomandată este indicată pe o etichetă amplasată pe stâlpul ușii șoferului sau pe partea din spate a clapetei bușonului rezervorului de combustibil sau în manualul de utilizare al vehiculului, care de obicei se găsește în compartimentul de depozitare.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem este să verificăm presiunea în anvelope. Așadar, trebuie să mergem la o pompă de umflare a anvelopelor aflată la o stație de alimentare, Apoi trebuie să introducem ștuțul de umflare în valva anvelopei. Un lucru pe care trebuie să îl reținem este faptul că manometrul afișează presiunea internă în bari sau PSI. În plus, fâsâitul pe care îl auzim este provocat de aerul care iese din anvelopă. Asta nu ar trebui să influențeze în mod semnificativ presiunea în anvelopă.

Al treilea pas în procesul de umflare a seturilor de cauciucuri vară 205 55 r16 este să reglăm presiunea în anvelope. După aceea, comparăm presiunea afișată pe manometru cu recomandarea producătorului vehiculului. Dacă este mai mare decât valoarea recomandată, trebuie să eliberăm aer până când presiunea ajunge la valoarea dorită. Dacă este mai mică decât valoarea recomandată, trebuie să umflăm anvelopele la presiunea recomandată.

Pentru mulți conducători auto, importanța comerciantului este crucială în alegerea anvelopelor de iarnă. Cu cât anvelopele vin însoțite de mai multe avantaje, cu atât va fi mai simplă decizia de a le achiziționa.

Așadar, pentru achiziția de anvelope vară 205 55 r16 putem lua în calcul magazinul online anvelope-discount.ro. Magazinul pune la dispoziție numeroase modele de cauciucuri de vară, de calitate, la prețuri foarte avantajoase. Seturile de cauciucuri vară pe care îți dorești să le achiziționezi, pot fi achitate în rate de până la 6 luni, fără dobândă.

Descoperă online toate seturile de cauciucuri vară 205 55 r16 disponibile cu ajutorul filtrelor din shop, iar pentru informații suplimentare apelează la asistența gratuită de pe website.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Bolojan, replică pentru Lasconi: Nu poți demola pe cineva anticipat. Eu am încercat în toţi aceşti ani să nu înjur gratuit pe cineva şi după aia să îi cer a doua zi să mă susţină
19:38 - Turistă izbită de o sanie pe pârtia din Buşteni. Victima, rănită la coloană, a fost preluată de un elicopter (VIDEO)
19:16 - Nicușor Dan, în dezacord cu Antonescu, Bolojan şi Kelemen: Mai important decât urgentarea prezidențialelor e să lămurim de ce au fost anulate alegerile. Dacă nu apar elemente noi, Georgescu are șanse la CEDO
18:51 - David Popovici, criticat de un profesor de economie pentru că și-a cumpărat o mașină de 150.000 de euro: „Mulți ca el au ajuns pe drumuri în final. De aia e importantă educația economică”
18:31 - Mangalia: Bărbat de 64 de ani, mort după o bătaie la clubul pensionarilor
18:12 - Paleologu: „Ar fi culmea ca Marcel Ciolacu să candideze din nou la prezidențiale” / Ce spune profesorul despre „scenariul catastrofal, care arată că partidele persistă în prostia lor” (VIDEO)
17:47 - Ilie Bolojan: Fără Ordonanța „trenuleț”, am fi ajuns la 11-12% deficit bugetar, ceea ce ar fi însemnat pentru România intrarea în incapacitate de plată
17:28 - Lasconi: Crin Antonescu e o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii / Celor din PSD și PNL le e frică de democrație, sunt depășiți complet de guvernare și sunt rupți de realitate, de nevoile cetățenilor
17:08 - Iași: 18 copii internaţi cu răni din cauza petardelor. Unora li s-au amputat degetele sau chiar palma
16:50 - Caz revoltător în Cluj-Napoca: Trei copii au tâlhărit o femeie de 71 de ani, aflată în scaun cu rotile