Cum știi dacă ești eligibil pentru un leasing auto?

Publicat: 03 06. 2022, 15:18

Companiile, în special cele care sunt la început de drum sau au nevoie de flux de numerar, deseori aleg să achiziționeze bunuri printr-o formă sau alta de împrumut cu scopul de a valorifica activele sau pentru a crește veniturile.

Dacă decizi să aplici pentru un leasing auto pentru a-ți dezvolta afacerea, documează-te în prealabil pentru ce presupune acest împrumut și află dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate.

Ce trebuie să știi despre metoda de finanțare?

Leasingul financiar este un serviciu care cuprinde finanțarea, asigurarea și serviciul post-vânzare și este utilizat în mod special pentru achiziționarea de mașini sau utilaje pe termen lung. Garanțiile sunt reprezentate chiar de activele finanțate. Acesta este un real avantaj pentru companii, deoarece nu vor mai garanta cu alte active.

Multe companii de leasing auto oferă societăților comerciale flexibilitate contractuală. Mai exact, contractul poate fi încheiat înainte de termen (dar nu mai devreme de 12 luni) sau poate fi prelungit față de perioada inițială. Chiar și după semnarea contractului, poți face modificări care sunt condiționate de îndeplinirea anumitor termeni, precum plata anticipată sau cesiunea contractului de finanțare.

Toate costurile pe care va trebui să le achiți pe parcursul contractului vor fi stabilite de la început. În acest fel, vei putea decide dacă această soluție de finanțare este potrivită pentru modelul tău de business chiar înainte de aplicare. În contract vei găsi valoarea mașinii solicitate, deprecierea acesteia până la sfârșitul perioadei de finanțare, suma în avans și valoarea reziduală.

Acesta din urmă reprezintă o parte din prețul bunurilor solicitate, care trebuie achitată la sfârșitul perioadei contractuale dacă vrei să devii proprietarul mașinii.

Condițiile de eligibilitate

Clientul are posibilitatea de a ști de la bun început dacă este eligibil pentru un contract de leasing auto. În acest sens, pe site-ul firmei de profil, există un instrument de calcul cu ajutorul căruia se poate estima simplu și rapid costul total al finanțării bunurilor. Clienții trebuie doar să adauge câteva informații de bază într-un formular, iar în doar câteva secunde sunt afișate: plata minimă pentru avans, termenul maxim al contractului și costul total la care ar trebui să te aștepți atunci când aplici pentru un leasing auto.

  • Ratele leasingului – în funcție de specificul afacerii tale, poți plăti în rate lunare, semestriale sau sezoniere;
  • Plata în avans – unele companii de leasing solicită doar 10% în avans pentru anumite bunuri;
  • Valoarea reziduală – aceasta se stabilește de către cele două părți contractante, cu o valoare de maxim 20% din costul total;
  • Comisioane aferente – societățile de leasing auto pot percepe și comisioane de administrare. Taxa se percepe o singură dată, la semnarea contractului. De asemenea, poate exista o taxă fixă ​​pentru serviciile de logistică furnizate de companiile de leasing auto, cum ar fi înmatricularea mașinilor.

În concluzie, poți rula o serie de simulări de costuri înainte de a încheia un contract de leasing auto. Simulările te vor ajuta să determini eligibilitatea afacerii tale pentru acest împrumut. Dacă dorești o dobândă mai mică, poți introduce o perioadă contractuală mai scurtă (minimum 12 luni), iar dacă optezi pentru o rată lunară mai mică, poți prelungi durata contractului.