Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile

Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile
Cu siguranță, toți șoferii au o oroare față de iarna care ne așteaptă din cauza problemelor cauzate de îngheț.
Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta la găsirea soluţiei optime pentru dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util.
Porneşte căldura şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte motorul. Este mult mai eficient.
NU utiliza niciodată apă fiartă! Rişti să îţi cumperi alt parbriz.
Pentru dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante:fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii. Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treapta maximă şi ai grijă ca ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parpriz şi geamurile laterale.
De asemenea, nu uita să porneşti încălzirea lunetei imediat ce ai pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschizi geamul, fie porneşti opţiunea de dezumidificare a sistemului de aer condiţionat, desigur dacă automobilul este dotat cu un sistem de climatizare.
Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor:
– sterge geamurile cu o soluţie de oţet şi apă (trei părţi de oţet la o parte de apă).
– acoperă geamurile cu o pătură (sau cu o folie specială care previne îngheţul).
– foloseşte soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri
– şterge geamurile o dată pe săptămână. Geamurilemurdare se aburesc mult mai repededecât cele curate întrucât murdăria atrage umezeala.
– evită lucrurile ude (umbrela, haine ude de la sport), iar dacă ninge, scutură-ţi bine bocancii înainte de a te urca în maşină.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)