Uzina Ford de la Craiova își reia activitatea. În ce condiții vor lucra aproximativ 4700 de angajați

Uzina Ford de la Craiova își reia activitatea. În ce condiții vor lucra aproximativ 4700 de angajați

La jumătatea lunii martie, uzinele Ford (de la Craiova) și Dacia (de la Mioveni) și-au întrerupt activitatea, ca măsură de prevenție în contextul epidemiei de coronavirus de pe teritoriul țării.

Decizia s-a încadrat în trendul european al marilor furnizori de automobile – Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei din fabricile din Europa, pentru a preveni răspândirea virusului.

Pe data de 17 martie, Ford România anunța decizia de suspendare temporară a producției la fabrica din Craiova, deși termenul anunțat inițial pentru suspendarea producției era 5 aprilie. Decizia era valabilă nu doar pentru fabrica de la Craiova, ci și pentru majoritatea unităților de producție ale Ford, la nivel european.

Recent, Ford România, cel de-al doilea constructor auto de pe piaţa locală, a reluat producţia de automobile de la Craiova.

Condiții de reluare a activității la uzina Ford

Începând de luni, cei aproximativ 4.700 dintre angajaţi (dintr-un total de 6.300 de oameni) vor lucra în două schimburi.

De asemenea, totul se va desfășura sub respectarea unor reguli. Planul de „revenire la muncă” al companiei cuprinde măsuri adecvate privind distanțarea socială și alte protocoale de sănătate și de securitate, necesare pentru a proteja forța de muncă. Astfel, mun­citorii vor purta mănuşi, măşti şi viziere.

Compania a reluat producţia SUV-urilor Puma şi EcoSport în data de 4 mai, dar într-un singur schimb, faţă de trei, cum era înaintea instalării stării de urgență pe teritoriul țării.

La începutul anului 2020, Ford Craiova anunța că are în plan atingerea unui nou record în ceea ce privește producția, cupeste 1.000 de vehicule construite pe zi, câte unul la fiecare 67 de secunde, însă pandemia de coronavirus a dat peste cap aceste estimări.

Producția uzinelor Dacia a fost reluată progresiv, pe baza voluntariatului

La sfârșitul lunii trecute, compania Dacia a decis reluarea progresivă a producției, pe bază de voluntariat.

Prima etapă a reluării activității s-a produs la Uzina Mecanică și Șasiuri, cu 250 de salariați și la Departamentul Presaj, cu 190 de salariați voluntari.

„Lucrul se face pe bază de voluntariat şi vom avea în vedere ca oamenii care sunt expuşi, adică, cei cu boli cornice, boli profesionale, să fie evitaţi, chiar dacă vor dori să lucreze voluntar. Noi am analizat ce se întâmplă în România. Am văzut cam cum se prevede problema pandemiei şi am dat răgaz angajatorului nostru, Dacia, să facă toate condiţiile pentru a relua în condiţii de securitate activitatea pentru toţi salariaţii”, a spus Nicolae Paveslescu, liderul sindicatului Dacia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi