Conceptul MCLaren P1, prezentat oficial. Supercar-ul va debuta la Paris (FOTO)

Foto: Worldcarfans.com

McLaren a făcut publice primele detalii ale conceptului P1, înaintea debutului său care va avea loc la Salonul Auto Paris 2012.

Conceptul supranumit de McLaren ”cea mai bună mașină pentru șoferi din întreaga lume”, indică felul în care va arăta succesorul lui F1, care va intra la vânzare în următoarele 12 luni. Design-ul mașinii este influențat puternic de stilul lui MP4-12C, dar este mult mai agresiv datorită capotei cu fante de aerisire, a părților laterale sculptate și a părții din spate a automobilului, cu un aspect ”nebunesc”.

McLaren nu a făcut publice și detalii privind performanțele mașinii, însă directorul Antony Sheriff a declarat că ”scopul nostru nu este neapărat de a fi cei mai rapizi în viteza maximă absolută, ci să avem cea mai rapidă mașină de serie de pe circuit. Scopul nostru este de a face din McLaren P1 cel mai capabil, avansat tehnologic și dinamic supercar produs vreodată”.

Potrivit unor informații ale Worldcarfans.com, conceptul P1 putea dispune de un motor V8 de 3 litri cu sistem de recuperare a energiei KERS (Kinetic Energy Recovery System). În total motorul ar produce 963 CP / 718 kW, ceea ce i-ar permite supercar-ului să accelereze de la 0-100 km/h în 2,8 secunde, și să atingă viteza maximă de aproximativ 384 km/h.  

Urmăriți B1TV.ro și pe
`