Clădiri și zeci de vehicule, afectate de incendiile provocate de mașinile electrice. Ce decizie a luat guvernul din Coreea de Sud

Clădiri și zeci de vehicule, afectate de incendiile provocate de mașinile electrice. Ce decizie a luat guvernul din Coreea de Sud
Sursa Foto: Freepik.com

În încercarea de a liniști populația care se îngrijorează tot mai tare de nesiguranța mașinilor electrice, oficiali ai guvernului din Coreea de Sud au convocat o întâlnirea cu mai mulți producători auto, printre care Hyundai Group, Mercedes-Benz Group și Volkswagen Group, scrie Economica.

Oficialii din guvernul sud-coreean au vorbit despre cum să reducă îngrijorarea proprietarilor de mașini electrice, având în vedere numărul mare de cazuri în care vehiculele au luat foc și au provocat incendii.

Mașinile electrice au provocat incendii care au afectat clădiri și zeci de vehicule

În cadrul întâlnirii, oficialii sud-coreeni au declarat că vor să impună producătorilor auto să dezvăluie numele furnizorului de baterii pentru fiecare model în parte, o informație care, în prezent, este foarte rar disponibilă.

În ciuda faptului că incendiile care au loc la mașini electrice sunt mult mai puțin frecvente decât la motoare termice, specialiștii în domeniu susțin că, din cauza tendinței bateriilor lor de a se reaprinde, acestea ard într-un mod diferit și sunt mai dificile de stins.

Seoul Metropolitan Fire & Disaster Headquarters a menționat într-un raport publicat în februarie că între 2013 și 2022 în parcările subterane din Coreea de Sud au avut loc 1.399 de incendii, 44% dintre acestea fiind atribuite unor vehicule cu diferite tipuri de propulsie, mai scrie Economica.

Din punctul de vedere al lui Moon Hak-Hoon, profesor de inginerie auto la Universitatea Osan, solicitarea producătorilor de mașini să furnizeze marca bateriei nu ar preveni incendiile provocate. Acesta susține că ideală ar fi certificarea pericolelor de incendiu generate de fiecare marcă sau tip de baterii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)