Circulația pe Transalpina a fost închisă din cauza zăpezii: Află când va fi redeschisă

Circulația pe Transalpina a fost închisă din cauza zăpezii: Află când va fi redeschisă

Circulaţia pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară este închisă în acest moment. Măsura a fost instituită, din cauza condiţiilor  meteorlogice nefavorbaile din timpul iernii, care pot pune în pericol şoferii. De abia din 15 mai tronsonul va fi redeschis.

În staţiunea Rânca se poate urca fără probleme. Însă pe Transalpina nu se poate circula sub nicio formă, nici dacă îţi doreşti acest lucru.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze spre vârful muntelui.

„În acest moment, Transalpina, pe raza județului Gorj este deschisă numai până la limita superioară a stațiunii Rânca. Deci drumul se menține în condiții foarte bune, este pregătit pentru un acces facil al turiștilor, dar de la limita superioară a stațiunii Rânca, Transalpina este închisă oficial pentr că stratul de zăpadă de aici este foarte mare”, a declarat Sabin Cornoiu, șef salvamont Gorj.

Şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, peste 2,100 de metrii, Transalpina leagă judeţul Alba de Gorj şi traversează nordul judeţului Vâlcea. Secţiunea cea mai specatculoasă fiind Obârşia Lotrului-Rânca.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`