CE aduce noi reguli de înmatriculare a mașinilor în Uniunea Europeană

CE aduce noi reguli de înmatriculare a mașinilor în Uniunea Europeană

Veşti bune pentru şoferi. Reînmatricularea unui autovehicul de către un român care se mută într-o ţară europeană pecum Spania, Italia sau Franţa nu va mai avea nevoie de verificări tehnice suplimentare în ţara de destinaţie. Este doar una din prevederile noului regulament adoptat de Comisia Europeană, care ar putea deveni obligatoriu într-un an în toate statele UE. Prin acest nou regulament se urmăreşte eliminarea plăţilor care vin odată cu procedurile de reînmatriculare.

Cetăţenii care cumpără sau vând un automobil în altă ţară a Uniunii Europene nu vor mai avea controale tehnice suplimentare sau probleme administrative. Multe controale vor fi eliminate cu totul, şi asta pentru că autorităţile vor primi informaţiile tehnice necesare direct de la colegii lor din ţara în care maşina este deja înmatriculată. Mai mult, cetăţenii care folosesc un automobil înmatriculat deja de angajatorul lor din străinătate, nu vor mai trebui să înregistreze maşina şi în ţara lor de origine.

Noul regulament nu reuşeşte însă să scoată definitiv reînmatricularea în cazul rezidenţei unei persoane într-un alt stat membru. În această situaţie, proprietarul maşinii va trebui să  înregistreze maşina în noua ţară de rezidenţă în termen de şase luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`