Capcanele de pe șosele. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc reguli mai clare pentru auditul şi inspecţia de siguranţă rutieră şi pentru formarea auditorilor (VIDEO)

Capcanele de pe șosele. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc reguli mai clare pentru auditul şi inspecţia de siguranţă rutieră şi pentru formarea auditorilor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Guvernul schimbă regulile pentru auditul şi inspecţia de siguranţă rutieră. Cătălin Drulă, consilierul premierului Dacian Cioloş, susţine că România are cel mai mare număr de decese cauzate de accidentele rutiere din Uniunea Europeană. Drulă a dat ca exemplu capcanele mortale din intersecţiile din Tunari sau Ştefăneşti sau bordurile de pe DN1, informează B1 TV.

”România are cel mai mare număr de decese din accidente rutiere din Uniunea Europeană. O cauză importantă este bineînțeles absența unei rețele moderne și sigure de autostrăzi. Dar dincolo de asta, când construim sau modernizăm drumuri, trebuie să o facem cu cap. "Capcane mortale" precum intersecțiile de la Tunari sau Ștefănești de pe centura Bucureștiului, sau "bordurica" de pe mijlocul DN1 de la Băneasa, ar fi trebuit să fie imposibile cu un sistem de audit de siguranță rutieră funcțional!”, a scris consilierul premierului pe Facebook.

Capcanele de pe șosele. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc reguli mai clare pentru auditul şi inspecţia de siguranţă rutieră şi pentru formarea auditorilor

#DIRECT_ONE_zsbtqr#

Reacţia lui Cătălin Drulă vine după ce guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc reguli mai clare pentru auditul şi inspecţia de siguranţă rutieră şi pentru formarea auditorilor.

”Auditul și inspecția de siguranță rutieră a drumurilor se vor efectua mult mai cu cap: atunci când trebuie, acolo unde trebuie și măsurile impuse chiar vor avea sens, nu doar ca să bifăm o căsuță.Ca măsură suplimentară față de audit care se face în faza de proiectare a drumului, se va introduce și o inspecție de siguranță rutieră suplimentară în cazul accidentelor grave care se termină cu recomandări privind modificările ce trebuie aduse drumurilor”, a mai precizat consilierul premierului Dacian Cioloş.

Prin modificarea legii 265/2008 se vrea reducerea numărului accidentelor de circulație rutieră. Iar prin auditul de siguranţă rutieră aplicat aşa cum trebuie am putea avea puține evenimente rutiere. Numărul accidentelor ar putea astfel scădea cu până la cu 60 la sută, susţin specialiştii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`