BMW va lansa noul model compact Active Tourer, cu tracțiune pe față și motoare mai mici (VIDEO)

BMW va lansa noul model compact Active Tourer, cu tracțiune pe față și motoare mai mici (VIDEO)
Foto: autoexpress.co.uk

BMW urmează să prezinte la Salonul Auto Paris 2012 conceptul Active Tourer, viitorul modelelor compacte BMW, care are tracțiune pe față, motoare mai mici și transmisie hibridă.

BMW și Mini intenționează să lanseze 20 de astfel de modele, care vor deveni rivalii Fordului B-Max construit la Craiova și modelul B-Class al celor de la Mercedes-Benz, scrie promotor.ro.

„Avem planuri pentru producţia a 20 de modele noi pe această platformă. Nu au fost aprobate toate încă. Până acum am primit aprobare pentru 10-12 modele noi „, a declarat Ian Robertson, membru în consiliul de administraţie al BMW, citat de Auto Express.

BMW Concept Active Tourer este o maşină cu tracţiune pe faţă, dar care uneori devine una cu tracţiune pe spate, fie ea şi electrică, iar alteori una cu tracţiune integrală, atunci când este nevoie de toată puterea sistemului.

Motorul pe benzină montat sub capota conceptului bavarez are trei cilindri, o capacitate cilindrică de 1,5 litri şi foloseşte tehnologia TwinPower Turbo cu două turbocompresoare.

Reprezentanții BMW spun că puterea este suficientă pentru ca maşina să ajungă la o viteză maximă de aproape 200 km/h şi să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în mai puţin de opt secunde.

BMW a montat pe conceptul Active Tourer un acoperiş panoramic, denumit „Cool Shade”. Sticla folosită foloseşte tehnologia Suspended Particle Device (sistem de particule în suspensie) şi dă posibilitatea reglării nivelului de luminozitate din maşină, pentru că la apăsarea unui buton, acesta devine mai opac sau mai transparent. Un sistem asemănător a fost folosit în limuzinele Maybach.

Viitorul modelelor compacte BMW

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`