Atenție, români! Șoferii care sunt prinși de radar vor rămâne fără mașină

Atenție, români! Șoferii care sunt prinși de radar vor rămâne fără mașină
Sursa Foto: Freepik.com

Șoferii români care merg în Austria trebuie să fie foarte atenți! Începând cu data de 1 martie, persoanele care conduc cu viteze mari riscă să rămână fără mașină.

Această măsură radicală are ca scop descurajarea vitezomanilor, precum și îmbunătățirea siguranței rutiere.

Autoritățile din Austria au decis confiscarea mașinilor vitezomanilor

Șoferii care sunt prinși de radar în Austria vor rămâne fără mașină. Dar asta nu este tot, deoarece autovehiculul confiscat poate fi ulterior scos la licitație.

Se pare că această măsură completează o reglementare din octombrie 2023. Dacă atunci autoritățile au primit dreptul de a reține permisele de conducere ale vitezomanilor pe loc, acum pot confisca mașina.

Există două situații care pot conduce la confiscarea definitivă a vehiculului, mai exact: depășirea semnificativă a vitezei în localitate cu peste 60 km/h sau în afara localităților cu peste 70 km/h, dar și depășirea limitei de viteză cu peste 80 km/h în zone cu restricții și cu 90 km/h pe autostradă, notează autorevue.at.

Totodată, în cazul în care mașina nu aparține vitezomanului, ea poate fi confiscată temporar, însă nu poate fi scoasă la licitație.

Ce se întâmplă cu mașinile confiscate

Cât despre vehiculele confiscate, acestea vor fi scoase la licitație. 70% din încasări sunt direcționate către către fondul de siguranță a circulației, iar restul de 30% către autoritățile locale.

În situația în care mașina nu aparține șoferului prins cu viteză excesivă, ea poate fi confiscată temporar, dar nu poate fi confiscată definitiv și nici scoasă la licitație.

În plus, o interdicție de conducere pe viață pe numele șoferului amendat va fi înregistrată în documentele vehiculului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`