A apărut un nou semn de circulație. Un indicator cu marginea verde a stârnit confuzie printre șoferi

A apărut un nou semn de circulație. Un indicator cu marginea verde a stârnit confuzie printre șoferi
Sursa foto: Pixabay

Un nou semn de circulație de pe drumurile europene, un indicator circular cu marginea verde, a stârnit confuzie în rândul șoferilor și s-ar putea să apară la un moment dat și în România, potrivit Click!

Ce este indicatorul circular cu marginea verde

De obicei, semnele circulare se referă la reguli stricite, de genul limtelor de viteză sau al interdicțiilor de acces. În general ele au marginea roșie, ceea ce înseamnă că regulile trebuie respectate sub sancțiunea legii. Spre deosebire de acestea, semnul cu marginea verde anunță o recomandare, nu o obligație.

Cercul cu marginea verde se referă la o viteză recomandată pentru menținerea siguranței pe o porțiune de drum, dar nu impune o limită obligatorie. Altfel spus, respectarea vitezei în cauză este recomandată și opțională, dar nerespectarea nu se sancționează.

Dacă pe un drum apar atât indicatorul cu marginea verde, cât și cel cu marginea roșie, prevalent din punct de vedere juridic va fi cel roșu, cel care anunță o regulă obligatorie.

Noul semn de circulație a apărut în Franța

Noul semn de circulație a fost observat inițial în Franța, dar ar putea să apară la un moment dat și pe drumurile din România sau din alte țări europene. El vine ca parte dintr-o inițiativă mai largă de uniformizare a semnalizării rutiere în Europa.

Deși respectarea vitezei indicate pe semnul cu marginea verde nu este obligatorie, șoferii ar trebui să țină cont că recomandarea este menită să sporească siguranța.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:43 - Marine Le Pen în fruntea intențiilor de vot în alegerile prezidențiale din 2027 din Franța la primul sondaj de opinie din ultimele două luni, înaintea foștilor prim miniștri Edouard Philippe și Gabriel Attal
18:29 - Ministrul Mediului, avertisment pentru cei care dau de mâncare urșilor: Când nu va mai avea cine să-i hrănească, acești urși vor ataca gospodăriile din acea zonă
18:21 - Poliţia Capitalei: Nouă taximetrişti şi şoferi de ridesharing – vizaţi într-un dosar de proxenetism
18:15 - Turiștii din Spania au făcut baie sub o conductă de evacuare a apei uzate. O confundă cu o cascadă
17:51 - PNL: Ministerul de Finanțe continuă să sprijine, prin scheme de ajutor de stat, proiectele majore, cu impact semnificativ asupra economiei
17:44 - România, Grecia și Bulgaria fac front comun pentru a contracara explozia prețurilor la electricitate / Sebastian Burduja: „Ceea ce ar trebui să fie o piață unică în sectorul energetic la nivelul UE nu se comportă ca atare” (VIDEO)
17:40 - Ministrul Sebastian Burduja, despre cum se va face compensarea la energie după ce expiră plafonarea: „Asta ne propunem să facem până în aprilie și să ținem cont de veniturile gospodăriei” (VIDEO)
17:40 - Urșii care provoacă pagube și pun în pericol oamenii din Mureș vor fi împușcați. Sunt mai mult sălbăticiuni decât suportă habitatul
17:20 - Experiența unei femei aflată la o piscină din Dubai. A fost dezgustată de bărbatul de lângă ea (VIDEO)
17:14 - Leacul care te scapă de viroze. Lidia Fecioru a explicat totul pas cu pas: „Este bun, în special, în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii”