Medicii sunt îngrijoraţi că Donald Trump ar putea fi tratat în exces pentru că este VIP

Medicii sunt îngrijoraţi că Donald Trump ar putea fi tratat în exces pentru că este VIP
Sursa Foto: Twitter

Medicii preşedintelui american Donald Trump folosesc aproape toate medicamentele din arsenalul disponibil pentru tratarea infecției cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, iar unii specialişti sunt îngrijoraţi că aceştia ar putea exagera pentru că este vorba despre un VIP, transmite CNBC.

Reamintim faptul că weekendul trecut, echipa de medici ai președintelui Trump de la Walter Reed NationalMilitaryMedical Center au anunţatcă acestaa luat în ultimele zile medicamentul antiviral remdesivir produs de compania Gilead, cocktailul de anticorpi ai companiei Regeneron, precumşi steroidul dexametazonă.

”Ar putea fi singurul pacient cu Covid-19 care primeşte toate cele trei tratamente”

În aceste condiții,medicul Leana Wen, fost comisar pentru Sănătate al oraşului Baltimore a avertizat că în mod normal oameniide rând nu beneficiază de toate aceste medicamente, întrucât unitățile sanitare nu dispun de atât de multe.

”Preşedintele american ar putea fi singurul pacient cu Covid-19 care primeşte toate cele trei tratamente”, a spus medicul Leana Wen.

De asemenea, expertul în sănătate a a adăugat că acest lucru ar putea să se întâmple din cauza unui fenoment cunoscut sub numele ”sindromul VIP”, în care presiunea de a trata pacienţi foarte importanţi poate duce la folosirea unor tratamente experimentale şi la posibile erori.

”În timpul activităţii mele la urgenţe, am tratat, desigur, un număr de persone considerate VIP-uri”, a afirmat Wen, medic de urgenţă şi profesor pentru sănătate publică la George Washington University.

”Aceşti pacienţi se aşteaptă să primească cel mai bun tratament, dar deseori rezultatul este că sunt trataţi în exces şi există un risc legat de acest lucru”, a mai spus medicul.

Despre tratamentul aplicat în cazul lui Donald Trump

Noul medicament administrat lui Trump este tratamentul experimental cu anticorpi monoclonali al companiei Regeneron, care a mai fost oferit altor câteva sute de pacienţi în cadrul unui studiu clinic şi care nu a fost autorizat încă de Administraţia Federală pentru Alimente şi Medicamente.

La începutul săptămânii trecute, compania Regeneron a anunţat că tratamentul său ameliorează simptomele şi reduce încărcătura virală la pacienţii care nu au fost spitalizaţi și care au dezvoltatforme uşoare până la moderate ale infecției cu noul virus ucigaș Covid-19. Concluzia se bazează pe rezultatele unui studiu realizat pe 275 de pacienţi testați pozitiv cu virusul Covid-19 nespitalizaţi.

De menționat este că vârsta media a pacienţilor din studiu a fost de 44 de ani, a arătat Renegneron, cu mult sub vârsta de 74 de ani a preşedintelui Trump.

Compania a anunţat că testează în continuare medicamentul pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi şi pentru prevenirea infectării oamenilor care au fost expuşi la un pacient.

La rândul său, steroidului dexametazonă ridică semne de întrebare. Medicamentul ieftin şi disponibil pe scară largă a fost utilizat de-a lungul timpului în studii clinice pentru reducerea riscului de deces pentru pacienţii care au dezvoltat forme grave ale infecției cu Covid-19.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că acest steroidpoate creşte riscul de deces în momentul în care este administrat pacienţilor care nu au forme grave de Covid-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`