Klaus Iohannis: Justiția este una dintre cele trei puteri ale statului, nu o supraputere

Klaus Iohannis: Justiția este una dintre cele trei puteri ale statului, nu o supraputere

Klaus Iohannis a avut marți un atac dur la presă şi informaţiile furnizate de aceasta. La prima şedinţă CSM la care a participat în funcţia de preşedinte, Klaus Iohannis a declarat că CSM-ul și Inspecția Judiciară trebuie să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare.

Şi de asemenea a pornit la un atac asupra justiţiei pe un nou front. Nu a mai criticat magistraţii, cum o făceau alţi politicieni, dar le-a adus aminte că nu sunt superputere.

„Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul și Inspecția Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare”, a afirmat președintele.

Klaus Iohannis  vrea acum botniţă pentru presă. Dar uită că a fost principalul beneficiar al dezvăluirilor din dosare făcute tot de presă. Doar că atunci era bine. Iar cei vizaţi de dezvăluiri erau baronii PSD.

Doar că Iohannis nu s-a oprit aici: „Consider important de subliniat faptul că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic. În același timp, Justiția se face cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților civile, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a dreptului la imagine. Aici nu e vorba de a apăra inculpații și faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decență a actului de justiție, de apărarea principiilor care stau la baza oricărei societăți democratice”.

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat afirmațiile făcute de președintele Iohannis, arătând că astfel de afirmații sugerează, de fapt, că asistăm la „refacerea USL-ului pe stil vechi”.

„Intervenția în legătură cu stenogramele publicate în presă se înscrie într-o intervenție destul de interesantă. Ne surprinde, pentru că astfel de afirmație nu a mai fost făcută de un președinte până acum. Afirmațiile sunt ale PNL-ului pe stil vechi, care făcea parte din USL, tema scurgerilor în presă a fost o temă a PNL-ului vechi. Asistăm la un început de refacere a USL, da, exprimă puncte de vedere ale PNL-ului vechi”, a spus Cristoiu.
 
Şi jurnalistul Dan Tăpălagă a scris într-un editorial, ca urmare a declarațiilor președintelui: „Ce vrea să facă Iohannis cu justiția? Mai bine tăcea.” (Detalii AICI)

Klaus Iohannis vrea să pună botniță presei

Urmăriți B1TV.ro și pe
`