Ambasadele Libiei, sub atac: Reprezentanțele din Grecia și Kuwait, devastate. Rebelii au ars steagul național

Ambasadele Libiei, sub atac: Reprezentanțele din Grecia și Kuwait, devastate. Rebelii au ars steagul național

Circa 20 de manifestanți anti-Gaddafi au devastat, luni, ambasada Libiei din capitala Greciei, Atena, conform AFP.

Aceștia au dat jos o placă de pe clădire, au râspândit documentele oficiale prin curtea instituției, au plasat inscripții pereții și au dat jos steagurile naționale.

Poliția din Grecia susține că nu a fost contactată de personalul ambasadei. Nicio persoană nu a fost rănită în timpul acestor incidente.

Potrivit televiunii grecești Mega, în clădire se afla doar consulul, care nu a opus niciun fel de rezistență.

Regimul dictatorial al lui Muammar Gaddafi pare a fi aproape de final, după ce rebelii au intrat, duminică, în capitala țării, Tripoli.

Lupte grele se dau în jurul reședinței dictatorului libian, rebelii fiind tot mai aproape de victorie. Aceștia au sărbătorit, în Piața Verde din oraș, câștigarea controlului asupra unei mari părți a capitalei.

În ceea ce privește situația din Kuwait, zeci de libieni care trăiesc în această țară au asaltat ambasada, smulgând steagul național de pe aceasta și dându-i foc.

Circa 30 de persoane au pătruns în instituție, au incendiat steagul Libiei și au distrus portretele colonelului libian Muammar Gaddafi.

Ambasadorul Libiei în Kuwait,  Mohammad Al-Mubarak, a declarat că se alătură Consiliului Național de Tranziției (denumirea mișcării rebele).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`