Cătălin Predoiu, nerăbdător să ajungă premier. Membrii vechiului PDL:”Suntem dispuşi să aşteptăm până în 2016"

Cătălin Predoiu, nerăbdător să ajungă premier. Membrii vechiului PDL:”Suntem dispuşi să aşteptăm până în 2016"
Foto: portaluldestiri.net

Nu doar o parte a liberalilor consideră că preluarea guvernării nu este o urgență, ci și membri ai fostului PDL, atitudine criticată de Cătălin Predoiu, premierul desemnat de noul PNL, care se arată extrem de nerăbdator să ajungă în fruntea executivului, arată Știripesurse.ro.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, membru al comisiei de unificare liberală, este de părere că viitorul guvern PNL trebuie să se bazeze pe o susţinere populară. Cu alte cuvinte, liberalii ar fi dispuşi să aştepte până după alegerile parlamentare din 2016, pentru că alegerile anticipate sunt excluse în lipsa unei noi legi electorale.

„Viitoarea guvernare a PNL va avea o legitimitate populară și nu una dată de negocieri în spatele ușilor închise sau de manevre politice. Negocierea și compromisul sunt instrumente politice absolut normale, dar fundamentul unei guvernări eficiente nu poate fi dat decât de un mandat clar din partea electoratului. Suntem dispuși să așteptăm până la alegerile din 2016 pentru că nu ne dorim o guvernare pompieristică, cu scopul de a rezolva momentan o problemă sau alta, ci una prin care România să facă saltul către o țară prosperă și cu adevărat europeană”, a explicat  Gheorghe Falcă, într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`