“Tresăriri de turist japonez în Lehliu Gară”. Cum au fost comentate nemulțumirile purtătoarei de cuvânt de la Cotroceni

“Tresăriri de turist japonez în Lehliu Gară. Cum au fost comentate nemulțumirile purtătoarei de cuvânt de la Cotroceni

Purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis se simte la Cotroceni ca un turist japonez.. Tatiana Niculescu Bran descrie, pe Facebook, cum a găsit Palatul Cotroceni , ceva între “Élysée (cum s-ar fi aşteptat să fie) şi Lehliu Gară (când defulează buda freudian).”

Jurnalista Lelia Munteanu critică, într-un editorial postat pe Gândul.info, preocupările “distinsei doamne” legate de canapelele, covoarele și perdelele de la Cotroceni.

“O să spuneţi că distinsa purtătoare de cuvânt are destul timp liber – Preşedintele n-o cocoşează cu vorbe. Vreme berechet să prăsească epitete pe Facebook, să presare mirări. Cui le adresează? Presei nu – şi-a pierdut demult fecioria.

Ce mai, în loc să imposteze, ca la început de mandat – postează. Descrie Cotrocenii. Ceva între Élysée (cum s-ar fi aşteptat să fie) şi Lehliu Gară (când defulează buda freudian).

Distinsei doamne îi vine greu să trăiască într-un spaţiu înkitschoşat (”covoare înflorate pe fond roşu închis, perdele grena, canapele cu perne de catifea de un gust îndoielnic”), îi pute a hotel comunist, nu mai suportă să primească paharul cu apă de la un gradat care bate din călcâie şi-i cere semnătură pe procesul verbal de predare. (Apropo: atrag respectuos atenţia că Palatul Cotroceni e obiectiv militar, iar ”doamnele în halate”, cu ”aerul că trebăluiesc de zor” sau păzesc automatul de Eugenii, care nu mai funcţionează de pe vremea lui Iliescu, s-ar putea să fie lenţi-colonei). Like, like şi iar like.”, scrie Lelia Munteanu.

“Însă faptul că purtătoarea de cuvinte se plânge că, în zece-douăsprezece ore de muncă (deocamdată virtuală), n-are ce şi unde îmbuca, asta-i chiar culmea. Dislike! Ar fi trebuit să ştie că, în ultimul deceniu, la Cotroceni, mâncarea a fost fudulie.”, concluzionează jurnalista.

Tatiana NiculescuBran, purtătorul de cuvânt al președinteluiKlaus Iohannis, a vorbit, duminică, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, despre ”baronizarea” PalatuluiCotroceni.
”Cotroceni – 25 de ani de >”, este titlul postării Tatianei Niculescu Bran.

Aceasta descrie birourile dinPalatul Cotroceni, care păstreză mobilierul de pe vremea regimuluicomunist. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`