Papa Francisc a oficiat liturghia din Ajunul Crăciunului, în cadrul unei ceremonii grandioase, la Vatican (VIDEO)

Papa Francisc a oficiat liturghia din Ajunul Crăciunului, în cadrul unei ceremonii grandioase, la Vatican (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ceremonie grandioasă la Vatican. Papa Francisc a oficiat liturghia din Ajunul Crăciunului la Bazilica Sfântul Petru. Mii de oameni au urmărit slujba religioasă ţinută de Suveranul Pontif. În prima zi de Crăciun, papa va rosti discursul său tradiţional şi apoi va transmite mesajul Urbi et Orbi – adică adresat orasului si lumii – de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

Mii de oameni au urmărit ceremonia solemnă ţinută de Papa Francisc în ajunul Crăciunului, în Bazilica Sfântul Petru.

La începutul acestei săptămâni, Papa Francisc a prezentat o listă a păcatelor care ameninţă administraţia Sfântului Scaun, printre care şi un „Alzheimer spiritual”. Suvernanul Pontif a enumerat în discursul de Crăciun susţinut în faţa reprezentanţilor Bisericii Catolice aproximativ 15 „boli” care ameninţă aparatul clerical. Astfel, a condamnat, fără să numească pe cineva în mod special, mondenitatea, hiperactivitatea, manipularea angajaţilor, corupţia şi decadenţa moravurilor, dar şi calomnia sau dezbinarea.

Papa i-a îndemnat pe membrii clerului la „un examen real al conştiinţei”.

De la alegerea sa, în 2013, Suvernul Pontif a criticat în mai multe rânduri atitudinile mondene sau carierismul, însă niciodată în termeni atât de duri.

Liturghie grandioasă de Ajun, la Vatican

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii