Fost ministru al Muncii: Ponta minte din nou

Fost ministru al Muncii: Ponta minte din nou
Foto: specialarad.ro

PNL condamnă modul în care Guvernul PSD manipulează opinia publică, prin acuzaţiile pe care le aduce ca urmare a contestării de către grupurile parlamentare ale PNL și PDL din Camera Deputaților și Senat a Legii privind bugetul de stat pe anul 2015, adoptată de Parlamentul României, potrivit fostului ministru al Muncii Claudia Boghicevici (PDL), notează stiripesurse.ro.

“Se pare că pentru PSD şi Victor Ponta campania electorală nu s-a încheiat şi încă nu sunt capabili să îşi asume responsabilitatea pentru incompetenţa de care au dat dovadă în ceea ce priveşte Legea bugetului de stat pe anul viitor. În loc să iasă public şi să îşi recunoască greşelile, PSD minte că îi va fi imposibil să crească pensiile şi salariile, aşa cum a promis, aruncând vina asupra PNL că întârzie aplicarea acestor majorări, ca urmare a depunerii excepţiei de neconstituţionale cu privire la bugetul pe 2015. (…) Majorările de pensii şi salarii invocate de PSD în acuzaţiile la adresa PNL nu sunt legiferate prin Legea bugetului de stat pe anul 2015, ci existau dinainte ca aceasta să fie aprobată, aşadar sunt în vigoare, indiferent de data la care este aprobat bugetul”, a declarat Boghicevici într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

Fostul ministru al Muncii consideră că, “în loc să joace rolul expertului în buget şi aplicarea legii, Victor Ponta ar trebui, înainte de toate, să cunoască legea aplicabilă bugetului. (…) Ponta minte din nou populaţia, la fel ca în timpul campaniei electorale, vorbind despre pericolele care îi pasc pe pensionari din cauza PNL. Însă, în locul manipulării şi demagogiei, în loc că arunce din nou vina pe PNL pentru propria incompetenţă şi iresponsabilitate, PSD şi Victor Ponta ar face bine să îşi asume responsabilitatea pentru un buget nu numai întârziat, dar şi neconstituţional, încropit pe genunchi, ilegal, bazat pe cifre ireale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`