Raed Arafat, desemnat coordonator permanent al situațiilor de urgență (VIDEO)

Raed Arafat, desemnat coordonator permanent al situațiilor de urgență (VIDEO)
Foto: gov.ro

Raed Arafat a fost desemnat, marți, coordonator permanent al situațiilor de urgență, relatează B1 TV.

”Avem o ordonanţă de urgenţă privind noi modificări în sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă astfel încât să învăţăm din lecţiile pe care le primim – cum să facem mai multă eficienţă, cum să facem în sensul de folosire a resurselor pe care le-am pus la dispoziţia departamentului pentru situaţii de urgenţă”, a anunțat premierul Victor Ponta.

Potrivit unui articol din această OUG, Raed Arafat va coordona toate situațiile de urgență, de la accidente, până la inundații.

”Coordonarea cu caracter permanent, la nivel naţional, a acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă se asigură de către secretarul de stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în articolul OUG.

Este articolul din ordonanţa de urgenţă prin care Raed Arafat a fost desemnat să coordoneze toate situațiile de urgență la nivel naţional, de la accidente, până la inundații.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat şi măsurile care au fost luate cât timp elicopterele SMURd nu vor avea drept de zbor.

”Pentru perioada în care elicopterele SMURD sunt la sol misiunile de urgență vor fi asigurate de celealte aeronave din flotila MAI, respectiv două elicoptere MI8, două MI17, două aeronave IAR317B și un avion. Am discutat deja cu Dușa și în caz de nevoie ne bazăm pe MApN”, a afirmat Gabriel Oprea.

Toate aceste decizii au fost luate dupa tragedia aviatică de pe lacul Siutghiol în care membrii echipajului SMURD şi-au pierdut viaţa.

Marți, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care modifică sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă. (Detalii AICI)

Arafat, desemnat coordonator permanent al situațiilor de urgență

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`