Uniunea Europeană nu încearcă distrugerea economiei ruse prin impunerea de sancțiuni, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german de Externe, adăugând că adoptarea unor măsuri restrictive suplimentare ce vizează Crimeea odată cu devalorizarea puternică a rublei este doar o coincidență și că același lucru s-a întâmplat și în privința eșecului unei importante afaceri pe care compania germană BASF intenționa să o încheie cu gigantul rus Gazprom, arată agenția DPA.
”Ideea din spatele a ceea ce noi facem în privința Ucrainei, precum și presiunea noastră politică nu au ca motivație să punem economia rusă la pământ, ci să determinăm o schimbare în comportamentul” Moscovei, a explicat reprezentanta Ministerului german de Externe, Sawsan Chebli.
De asemenea, ea a explicat că sancțiunile suplimentare privind investițiile, serviciile și schimburile comerciale cu Crimeea au fost hotărâte cu mult timp în urmă pentru ”a umple lacunele” în sancțiunile deja anunțate și că faptul că acestea au intervenit în același timp cu deprecierea puternică a rublei este doar o coincidecță.
Tot joi, compania germană BASF, liderul mondial în industria chimică, a anunțat anularea unui schimb de active cu societatea rusă Gazprom. ”A fost o decizie luată la nivelul acestor companii și nu a existat nicio