Alina Gorghiu: Adversarul politic al PNL rămâne PSD. Ar fi nefiresc și neonorant să mai lăsăm PSD-ul la guvernare (VIDEO)

Alina Gorghiu: Adversarul politic al PNL rămâne PSD. Ar fi nefiresc și neonorant să mai lăsăm PSD-ul la guvernare (VIDEO)
Foto: evz.ro

Președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi seară, în emisiunea ”Butonul de panică” de pe B1 TV, că PNL-ul dorește înlăturarea de la putere a PSD-ului și că se gândește la preluarea puterii din momentul în care Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale.

”Le mulțumesc pentru votul de astăzi colegilor mei. Apreciez candidatura lui Orban și apreciez modul în care a înțeles această competiție. Experiența lui va fi întotdeana apreciată în PNL. Tot ce îmi propun în urma acestui vot care înseamnă o mare responsabilitate, nu va fi deloc un mandat ușor, nu e o perioadă ușoară pentru PNL mai ales după câștigarea legerilor de Iohannis. Fiecare dintre noi va trebui să muncească mai mult ca înainte și să fie în direcția unității partidului. Agenda internă și publică a PNL trebuie să se suprapună cu cea a electoratului”, a declarat Gorghiu.

”Nu aș vrea să spun de ce am avut susținerea lui Iohannis și nu am avut-o pe cea a lui Antonescu. E un inventar care nu mi se pare firesc să fie făcut public. Ceea ce mi se pare normal să spun public e faptul că voi continua proiectul pe care Iohannis l-a început în campanie. Vorbesc despre un alt fel de a face politică, de decizie colectivă reală în politică, de nevoia reală de comunicare interinstituțională. Este un drum nou. Drumul deschis în urma alegeri prezidențiale e un drum deschis în urmă cu ceva vreme pe care PNL e obligat să îl consolideze”, a precizat ea.

”Sunt un om care nu vede războiae peste tot, îmi place ideea de consens politic. Cred că adversarul politic al PNL rămâne PSD și îndepăratarea PSD-ului de la putere e un obiectiv pe care ni-l propunem. Din momentul în care Iohannis a câștigat Președinția ne dorim să ajungem la Guvernare. Ar fi nefiresc și neonorant să îi mai lăsăm mult pe cei de la PSD să mai guverneze. Orice zi în care PSD stă la putere poate să însemne pierderi majore pentru populația din România”, a mai spus ALina Gorghiu.

Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, în funcția de președinte al Partidului Național Liberal, câștigând în fața lui Ludovic Orban.

Alina Gorghiu: Adversarul politic al PNL rămâne PSD

Urmăriți B1TV.ro și pe
`