Ministerul Afacerilor Externe salută restabilirea relațiilor diplomatice dintre Statele Unite și Cuba

Ministerul Afacerilor Externe salută restabilirea relațiilor diplomatice dintre Statele Unite și Cuba
Foto: ziuaconstanta.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută anunță făcut de Cuba și Statele Unite privind restabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări, la mai mult de 50 de ani de la întreruperea lor, potrivit unui comunicat al MAE.

MAE și-a exprimat, totodată, speranța că se va ajunge în cel mai scurt timp posibil la nosmalizarea deplină a relațiilor americano-cubaneze.

„În ultimii ani, România a făcut pași în direcția dinamizării relațiilor sale cu Republica Cuba și a participat activ la promovarea deschiderii negocierilor pentru încheierea unui Acord de dialog politic și cooperare între Uniunea Europeană și Republica Cuba”, menţionează Ministerul în comunicat.

Miercuri, Statele Unite și Cuba au decis normalizarea relaţiilor diplomatice, anunțul fiind făcut de președintele american Barack Obama și confirmat de omologul său cubanez, Raul Castro.

„Am luat această decizie pentru crearea de noi oportunităţi la nivel bilateral; va fi deschis un nou capitol în relaţia dintre Statele Unite şi Cuba”, a declarat Obama.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`