CSM: Băsescu, Ponta şi Macovei au afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile lor. Livia Stanciu: Politicienii au depășit limitele admisibile (VIDEO)

CSM: Băsescu, Ponta şi Macovei au afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile lor. Livia Stanciu: Politicienii au depășit limitele admisibile (VIDEO)

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi europarlamentarul Monica Macovei au afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile lor despre dosarele Microsoft şi Lukoil şi despre o eventuală decizie a instanţei privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis, a constatat plenul CSM.

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) Livia Stanciu a declarat, miercuri, că anumiți politiceni au depășit limitele discursului public și au decredibilizat justiția.

”Politicienii au depășit limitele adminsibile ale discursului public să decredibilizeze justiție și pe magistrați. Unii au încercat să introducă politicul în justiție sau chiar au spus că justiția ar fi influențată politic, a precizat Stanciu.

”Puterile trebuie să înțeleagă că nu îți acoperi anumite eșecuri prin încercarea de a responsabiliza alte puteri (n.r. justiția). O justiție din România pentru a funcționa implică în mod deosebit ca în Rom să existe o legislație clară, coerentă, stabilă, care să nu permită interpretări. Implică de asemenea resurse materiale și mai ales umane suficiente pentru ca acest sistem să poată lucra la anumiți parametri și la un nivel calitativ”, a mai spus președintele ICCJ.

Livia Stanciu: Politicienii au depășit limitele admisibile

Și vicepreședintele CSM Gheorghe Muscalu a afirmat că persoanele publice ar trebui să nu mai facă anumite comentarii cu privire la justiție.

”Am avut în vedere și vizăm faptul că politicienii, persoanele publice în discursurile publice ar trebui să se abțină de la comentarii concrete în raport cu temele pe justiție, cu temele concrete pe justiție cu dosarele penale care se află într-un fel sau altul la un moment dat în urmărire penală sau în judecată”, a afirmat Muscalu.

Muscalu: Politicienii ar trebui să se abțină de la detalii concrete privind dosarele din justiție

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`