Şeful CJ Timiş nu este singurul baron certat cu legea. Au crezut că deţin puterea absolută în judeţele pe care le-au administrat, au abuzat de funcţiile mari, au jignit şi ameninţat jurnalişti, însă cei mai mulţi dintre ei au ajuns după gratii.
Social-democraţii, Nicuşor Constantinescu, Gheorghe Bunea Stancu, Marian Oprişan, liberalii Aristotel Căncescu, Horea Uioreanu sunt doar câteva dintre numele mari care au probleme cu justiţia.
O hartă a Consiliilor Judeţene arată că 32 din cele 41 de judeţe au cel puţin un şef certat cu legea.
Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a luat mită pentru a atribui preferenţial un contract. Bîgiu spune că e nevoinovat. De altă părere sunt, însă, procurorii care l-au prins în flagrant luând o parte din bani.
Nicuşor Constantinescu este cercetat de DNA în cinci dosare. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat de şantaj şi abuz în serviciu. El a fost eliberat din arestul preventiv în urmă cu două zile şi pus sub control judiciar.
Baronul de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost găsit vinovat de conflict de interese şi fapte de corupţie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Bunea Stancu a fost revocat de la conducerea Consiliului Judeţean Brăila. Acesta şi-a făcut un obicei din a ameninţa jurnalişti.
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, este în arest preventiv. Procurorii Anticorupţie îl acuză de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.
Şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, de la PSD, se află în arest, dar la domiciliu. DNA spune că a făcut trafic de influenţă şi a instigat la dare de mită.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, liberalul Mircea Moloţ, este arestat la domiciliu. El este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, social-democratul Mircea Cosma a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
Fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a luat fonduri Phare de 900.000 de euro pe baza unor acte false.
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie în 2006. Acuzaţiile care i se aduc sunt de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.
Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu de la PNL, este judecat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.