ANI a sesizat DNA în cazul lui Radu Mazăre care ar fi încheiat contracte cu firme conduse de un apropiat

ANI a sesizat DNA în cazul lui Radu Mazăre care ar fi încheiat contracte cu firme conduse de un apropiat
Foto: B1 TV

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA), cu privire la cinci contracte încheiate de primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, cu firme conduse de un apropiat al său, potrivit unui comunicat al ANI.

Valoarea contractelor ajunge la 4,5 milioane euro.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire de către RADU ȘTEFAN MAZĂRE, Primar al Mun. Constanța, a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al Mun. Constanța, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanța și două societăți comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale”, se arată în comunicat.

Totodată, în calitatea sa de primar, Mazăre a aprobat în urma procedurii de selecție a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanțare din fonduri nerambursabile necesare susținerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului „Sărbători de Iarnă – Orășelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria Municipiului Constanța și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L., societate care îl are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care edilul se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale.

Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăți comerciale este de 20.621.572, 49 Lei, fără TVA (aprox. 4.582.571 Euro).

Astfel, Radu Mazăre a încălcat dispozțiile articolului 301 din Codul Penal, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`