Ronnie O’Sullivan a câștigat UK Championship, după ce l-a învins pe Judd Trump

Ronnie O'Sullivan a câștigat UK Championship, după ce l-a învins pe Judd Trump
Foto: eurosport.com

Ronnie O’Sullivan a câștigat turneul de snooker UK Championship, după ce l-a învins în finală pe Judd Trump cu scorul de 10-9, relatează Eurosport.

Deși a condus cu 5-1 și 9-4, O’Sullivan s-a relaxat și adversarul său a revenit și a egalat la 9, împingând finala britanică în frame decisiv.

O’Sullivan a profitat de un fault decisiv comis de Trump, aflat într-un snooker dificil.

După o primă sesiune dominată autoritar, O’Sullivan a avut surpriza ca Trump să revină în joc grație unor break-uri de 120 și 127 de puncte.

La începutul turneului, O’Sullivan a acuzat dureri mari la încheietură, ca urmare a unei accidentări suferite în timpul unor alergări.

O’Sullivan a câștigat toate finalele UK Championship pe care le-a disputat în carieră, iar în 2014 a rămas foarte rapid cel mai bine clasat concurent prezent în joc, după eliminările suferite de Mark Selby, Neil Robertson și Ding Junhui.

”Aproape eram terminat. A fost cel mai dificil meci pe care l-am jucat vreodată. A fost greu să mă concentrez. Propabil am crezut că el va câștiga”, a declarat Ronnie O’Sullivan care a câștigat 150.000 lire sterline.

Pentru O’Sullivan, succesul de la UK Championship a venit la 21 de ani de la primul său succes aici, în 1993. În clasamentul all-time al trofeelor din turneele pe puncte, O’Sullivan este pe locul 3, cu 27 de succese, în spatele lui Steve Davis (28) și Stephen Hendry (36).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`