Klaus Iohannis, pentru Deutsche Welle: Am fost cu adevărat convins de la bun început că voi câștiga

Klaus Iohannis, pentru Deutsche Welle: Am fost cu adevărat convins de la bun început că voi câștiga

Președintele ales Klaus Iohannis a declarat pentru Deutsche Welle că a fost convins de la bun început că va câștiga alegerile prezidențiale.

„Am fost cu adevărat convins de la bun început că voi câștiga alegerile. Am realizat că trebuie să se întâmple ceva, că oamenii așteaptă o schimbare, o înnoire. Asta m-a încurajat să merg mai departe în această competiție. Și tot acest lucru mi-a dat certitudinea de la bun început că am o șansă foarte mare”, a declarat Iohannis.

El a mai spus că adeversarii politici au fost zdruncinați de acest rezultat, care i-a luat prin surprindere.

„Poate nu chiar de la începutul campaniei, dar la scurt timp după începerea ei, am pus tema luptei anticorupție în centrul discursului meu. Asta s-a și suprapus, din pură întâmplare și cu acțiunile DNA din ultimele săptămâni. Un lucru binevenit și care trebuie continuat”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a vorbit și despre ce lucrurile pe care vrea să le schimbe în mandatul său.

„Dacă ne uităm la școală, vedem că e nevoie de un sistem de învățământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toată lumea vrea să dea bacalaureatul după 12 clase și să se ducă la facultate. Sunt mulți care vor să învețe o meserie simplă, dar bună. Acest lucru nu este posibil în acest moment. În Sănătate, pacientul nostru este undeva la periferia sistemului. Trebuie să fie în centrul lui, doar așa poate fi îmbunătățit sistemul”, a mai spus Klaus Iohannis.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`