Cătălin Predoiu: În ianuarie, am putea avea program de guvernare. Nu ne ocupăm acum de persoane și funcții, ci de program

Cătălin Predoiu: În ianuarie, am putea avea program de guvernare. Nu ne ocupăm acum de persoane și funcții, ci de program
Foto: B1 TV

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat joi că în luna ianuarie, PNL ar putea avea un program de guvernare, acestea fiind acum principala preocupare a partidului, nu problema funcțiilor din guvern.

”Plecăm de la proiectul de țară prezentat în campania electorală, validat în alegerile din 16 noiembrie, de la comandamente urgente legate de infrastructură, de absorbție a fondurilor europene, de relansare a invesițiilor, de crearea de locuri de muncă și ridicarea nivelului de trai și a puterii de cumpărare a românilor. Astea sunt obiective fundamentale. Grupul de lucru a adunat în ședință membrii comisie de specialitate din cadrul fostului PNL și membrii din guvernul alternativ al fostului PDL. Deci acest grup de lucru al noului PNL lucrează pe un program de guvernare. Sunt cam 15 grupuri de lucru. Nu ne ocupăm acum de persoane, funcții și poziții, ci de program. Ce ne procupă acum este programul, restul la timpul potrivit.”, a spus Predoiu.

Predoiu a avut un scurt comenatriu și referitor la faptul că procurorii DNA au solicitat primirea dosarului legat de neregulile înregistrate la votul din diaspora la alegerile prezidențiale.

”Votul este un drept fundamental a cetățeanului și nu poate fi oprit de nimeni, nici de persoane private, nici de persoane cu funcții în statul român. Dacă DNA a cerut transferul acestui dosar probabil că are elemente legate de competența DNA. Reamintesc faptul că DNA are în competență combaterea corupției și are în vizor persoane cu funcții în stat, prin natura funcțiunii DNA. Mai depatare nu pot face spaculații. DNA are o credibilitate foarte bună.”, a mai spus Predoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`