Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord

Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord
Foto: nbcnews.com

Moscova a acuzat luni NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord printr-o activitate milittară mai intensă în ţările baltice, adăugând că o aderare a Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică ar „submina securitatea în întreaga Europă”.

NATO „încearcă să destabilizeze regiunea cea mai stabilă din lume, Europa de Nord”, a acuzat viceministrul rus de Externe, Alexei Meşkov, într-un interviu pentru agenţia Interfax.

„Desfăşurarea în continuare a unor exerciţii militare şi trimiterea de avioane cu capacitate nucleară în statele baltice” vor duce la „distrugerea” stabilităţii şi a securităţii în această regiune, a subliniat Meşkov.

De asemenea, el a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu a oferit „nicio dovadă” privind o prezenţă militară rusă în Ucraina, acuzând Occidentul că se bazează doar pe informaţiile oferite de Kiev.

„Subliniez că o aderare a Ucrainei la NATO va submina întregul sistem de securitate european. Cei care vor împingă Kievul în braţele NATO îşi asumă mari responsabilităţi geopolitice”, a avertizat Meşkov.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`