Klaus Iohannis a felicitat PLDM, PL, PDM, după alegerile din Republica Moldova: Le revine răspunderea de a continua drumul Republicii Moldova către Europa unită

Klaus Iohannis a felicitat PLDM, PL, PDM, după alegerile din Republica Moldova: Le revine răspunderea de a continua drumul Republicii Moldova către Europa unită

Președintele ales Klaus Iohannis a felicitat PLDM, PL ,PDM din Republica Moldova după alegerile parlamentare, menţionând că acestor partide „le revine răspunderea de a continua, într-un ritm încă mai dinamic, drumul Republicii Moldova către Europa unită”, transmite Mediafax.

„Întâi de toate, m-am bucurat să văd că alegerile s-au desfășurat în liniște și cu respectarea deplină a standardelor democratice în materie. În acest sens, felicit Guvernul de la Chișinău pentru felul exemplar în care a organizat acest scrutin. Cel mai important motiv de satisfacție provine însă din rezultatele care se prefigurează. Ele confirmă anticiparea noastră despre faptul că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova își dorește o continuare accelerată a parcursului european al țării lor”, afirmă Iohannis, potrivit unui comunicat transmis luni de PNL.

Klaus Iohannis a felicitat PLDM, PL şi PDM şi arată că acestor partide le revine răspunderea de a continua, „într-un ritm încă mai dinamic”, drumul Republica Moldova către Europa unită.

„Adresez felicitările mele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, partenerul nostru în marea familie a popularilor europeni. Felicit, de asemenea, Partidul Liberal pentru succes. Mă adresez, în fine, Partidului Democrat din Moldova cu același mesaj de felicitare și solidaritate. Acestor partide le revine răspunderea de a continua, într-un ritm încă mai dinamic, drumul Republicii Moldova către Europa unită”, menţionează Iohannis.

„Vreau să îi asigur pe toți cetățenii moldoveni că România le-a înţeles așteptările și mesajul și că le va fi mereu alături. Aștept cu bucurie momentul unei noi vizite în Republica Moldova și începutul colaborării cu viitorul guvern pro-european de la Chișinău”, a adăugat Iohannis.

Potrivit rezultatelor anunţate după prelucrarea a peste 89 la sută din procesele verbale încheiate în urma alegerilor de duminică din R.Moldova, PSRM se menţine pe primul loc cu 25 de mandate, urmat de PLDM cu 24 de mandate, PCRM cu 21 de mandate, PDM cu 19 mandate şi PL cu 12 mandate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`