George Scutaru, posibil viitorul consilier al lui Klaus Iohannis, a cerut în anul 2007, desființarea DNA și SRI

George Scutaru, posibil viitorul consilier al lui Klaus Iohannis, a cerut în anul 2007, desființarea DNA și SRI
Foto: opiniabuzau.ro

Viitorul posibil consilier al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, a cerut, în anul 2007, desființarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Serviciului Român de Informații (SRI), susținând că sunt comandate de președintele Traian Băsescu, relatează Ziare.com.

Manifestându-se astfel, DNA și SRI nu-și mai au rostul ca instituții ale statului (…) Toate acțiunile din ultima vreme ale DNA decredibilizează instituția în special și Justiția, în general. Ca și anul trecut, când Teodor Atanasiu a fost chemat la Comsia prezidențială sub pretexte puerile pentru a fi suspendat din Guvern, și de data aceasta DNA încearcă să arunce cu noroi în miniștrii liberali pentru a lovi în Guvern și în special în premierul Tăriceanu”, afirma Scutaru în 2007.

Traian Băsescu folosește DNA pentru a-și atinge obiectivul final, demolarea lui Tăriceanu. Faptul că au apărut și infomații credibile conform cărora SRI este implicat în monitorizarea PNL în paralel cu DNA, care scoate dosare pe bandă rulantă, arată că aceste instituții sunt controlate și lucrează după cum le cere Traian Băsescu, ridicând mari semne de întrebare asupra credibilității și seriozității acestor instituții. Atunci, la ce bun să mai existe ca instituții ale statului, și nu ca societăți private ale lui Traian Băsescu„, a mai declarat atunci George Scutaru.

Liberalul făcea referire la dosarul ”Poșta”, în care fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, a fost trimis în judecată alături de fostul minsitru al Telecomunicațiilor  Zsolt Nagy.

Chiuariu a demisionat din funcție la 10 decembrie 2007, după ce președintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Tăriceanu să facă un „act politic inteligent” și să îl remanieze pe Chiuariu, explicând că o suspendare a acestuia, ca urmare a începerii urmăririi penale, ar echivala cu „un faliment al justiției”.

Tudor Chiuariu, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul ”Poșta”.

Informația potrivit căreia Geroge Scutaru va fi consilier al președintelui ales Klaus Iohannis, a fost făcută publică, joi, de către Dan Mihalache.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`