Cum păcălesc taximetriștii bulgari turiștii străini: Spun că Albena este România. Prețul 150 de euro

Cum păcălesc taximetriștii bulgari turiștii străini: Spun că Albena este România. Prețul 150 de euro
Taximetriștii din Varna, Bulgaria, au noi metode de a-și înșela clienții străini pentru a face mai repede și mai ușor rost de bani. Aceștia le propun turiștilor o cursă până în România, însă îi aduc...

Taximetriștii din Varna, Bulgaria, au noi metode de a-și înșela clienții străini pentru a face mai repede și mai ușor rost de bani. Aceștia le propun turiștilor o cursă până în România, însă îi aduc de fapt doar până în stațiunea Albena, notează cotidianul Monitor.

La intrarea în stațiune există o barieră și un post al poliției, pe care turiștii străini o consideră punct de trecere a frontiere de stat. Turiștii plătesc suma pe care o datorează taximetristului, uneori aceasta ajungând la 150 de euro, în ciuda faptului că distanța între Varna și Albena este de doar 30 de kilometri și rămân aolo păcăliți și cu mai puțini bani.

În majoritatea localităților din Bulgaria, prețurile variază între 0,30 și 0,50 euro pe kilometru. Însă, în unele stațiuni limita este de 1,75 euro pe kilometru.

Cu toate acestea, majoritatea taximetriștilor de pe litoralul bulgăresc preferă să negocieze cu turiștii prețul călătoriei, care este mult mai mare decât dacă s-ar fi aplicat tariful pe kilometru.

Astfel că, prețul pentru o călătorie între Varna și Nisipurile de aur, care nu este mai mult de 10 euro, ajunge la aproximativ 40 euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`