Proteste în mai multe oraşe din ţară: Mii de oameni, solidari cu românii din diaspora (VIDEO)

Proteste în mai multe oraşe din ţară: Mii de oameni, solidari cu românii din diaspora (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 23:15 Manifestaţia de vineri seară din Capitală, la care aproximativ două mii de oameni au cerut vot corect în turul 2 al prezidenţialelor, dar au şi scandat contra premierului Victor Ponta şi a PSD, s-a încheiat în jurul orei 22.15, fără să fie înregistrate incidente.

UPDATE 22:30: 
Bucureştenii ieşiţi în stradă vineri seară au plecat de la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, câteva sute dintre ei întorcându-se în Piaţa Universităţii, unde a început manifestaţia.
Protestul de la sediul PSD s-a încheiat în jurul orei 22.15, când câteva sute dintre cei aproximativ 2.000 de manifestanţi au ales să se întoarcă la Universitate, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Romană.

UPDATE 22:00: Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane s-a încheiat fără incidente, după aproximativ patru ore, timp în care manifestanţii au mers în marş prin oraş şi au scandat împotriva premierului Victor Ponta, relatează Mediafax.

UPDATE 20:00: În București, în jurul orei 19.50, manifestanţii au plecat din faţa Teatrului Naţional spre sediul Guvernului, pe trotuar, dar şi pe prima bandă de circulaţie. Pe traseu, numărul lor a crescut continuu, în Piaţa Victoriei adunându-se, în final, circa 2.000 de oameni, potrivit Mediafax.

Participanţii, în majoritate tineri, s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Iniţial, în piaţă au fost circa 300 de persoane, numărul acestora crescând apoi la peste 500

Mii de oameni au ieşit, vineri seară, în mai multe oraşe din România, pentru a protesta faţă de modul în care a fost organizat primul tur al alegerilor prezidenţiale şi pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de românii din diaspora, astfel încât să poată vota în cel de-al doilea tur de scrutin.

Zeci de mii oameni și-au anunţat prezenţa, pe reţelele de socializare online, la mai multe manifestaţii programate să aibă loc atât în București, cât și în orașe ca Timișoara, Cluj Napoca sau Craiova, unde primarul Lia Olguţa Vasilescu a atacat dur precedentele manifestaţii, spunând că şi PSD „poate strânge 20.000” de oameni. (Detalii AICI)

În jurul orei 18:30, mii de persoane se aflau în Piața Unirii din Cluj, în timp ce sute de bucureșteni se adunau în fața Teatrului Național de la Universitate.

Manifestanții scandează mesaje ca ”BEC nu uita Constituția!” sau ”Vrem secții de votare peste hotare” şi cer demisia premierului Victor Ponta.

În Timișoara, în Piața Victoriei, sunt câteva zeci de tineri, unii dintre ei purtând steagurile tuturor provinciilor istorice.

Craiovenii prezenţi poartă pancarte cu lozinci sugestive: “Jos comunismul!”, “Craiova răspunde apelului!” şi “Fiţi eroi în turul II!”.

”Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, prezent în piaţă, a declarat că nu e vorba de un miting electoral şi că lumea a ieşit doar la “socializare”. Craiovenii adunaţi la restaurantul Doljana au încercat să-şi manifeste verbal nemulţumirea vizavi de votul din primul tur din diaspora, dar au fost opriţi de jandarmi”, scrie Gazeta de Sud.

Proteste la Universitate, în semn de solidaritate cu românii din diaspora

Urmăriți B1TV.ro și pe
`